Panebože, snad máš od toho schema ? tak je jasné, co to bude dělat
4 bitový počítač
Moderátor: Moderátoři
Bude to dělat to, co tomu poví aktuální mikroinstrukce a ta je jaká, když není vynulovaný instrukční registr?danhard píše:No a když to neuděláš reset, tak program poběží od adresy, která je v PC, resp. od PC+1, jelikož je tam zcela dementně udělaná tvorba instrukcí.
Panebože, snad máš od toho schema ? tak je jasné, co to bude dělat
No dobře, nějakou vícekombinací stisků tlačítek by to asi šlo rozběhnout od nenulové adresy, ale autoři se o tom nezmiňují, takže to není nic, bez čeho by ten počítač nefungoval. Na rozdíl od těch hodin, na které jsi mi neodpověděl, bez nich nenastavíš ani ten PC.
Mám děrovačku kombinovanou se čtečkou, mám i lepičku na pásky s ručním děrovátkem. Ale pásky jsou problém.
Jen bych chtěl poznamenat, že PIP-2 je velice nešikovná implementace PIP-1 a ani Nostalcomp to s Claudií Lite moc nevylepšil a stejně blbě to má vyvedené i v Claudii 1.
Použitím registrů a čítačů se zápisem hranou se to může víc přiblížit synchronnímu provedení, tam odpadnou vyrovnávací registy, stačí jednoduché hodiny a bude tam chodit korektní časování instrukcí.
Základ je udělat fázi FETCH do jedné mikroinstrukce, pak už to jde samo
To si piš, že si to tak udělám. Kvalit Danhard OptiCPU tm to určitě nedosáhne, ale hlavně když to bude PÍPat.danhard píše:Udělej si to jak chceš
Edit: Jo a hodiny mám dvoufázový, abys věděl.
Není důvod aby nebylo čtení a zápis stejný od stejných hodin.
V první době čítají čítače adres a přístupová doba do paměti mikroprogramu, výstup mikroinstrukcí je zablokovanej, aby tam neprošly hazardy.
V druhé době otevřeš současně zdroj dat a příjemce a koncem druhé doby děláš zápis dat do příjemce, nebo inkrement čítačů, nebo nulování.
Běžně jsem takový řadiče dělal s 10MHz krystalem a 5MHz hodinama 1:1