Uložení obrázků z Idnes
Moderátor: Moderátoři
To je sice pravda, ale mně se nepodařilo na Idnes.cz takovou stránku najít. A o takovém opatření obvykle nerozhoduje autor nějakého článku, ale admini webu.Valdano píše:...Akorát na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány, a to záměrně tvůrcem článku obsahujícího ty či ony obrázky. Pak tato vlastnost nefunguje a je jedno jestli je to Chrome nebo Firefox.
Pokud na takový web narazím, používám ve FF volbu Nástroje/informace o stránce/Média a tam si příslušné obrázky snadno najdu.
Kdyby TAKJAN hned na začátku uvedl, který obrázek na které stránce nejde uložit, bylo by tohle vlákno už ukončené.
To nebylo konkrétně na tebe, ale na lidi, co to prostě na té úrovni nezvládají. Je to prostě na ně už moc odborné. Radit ti nebudu, ani jsem v této primitivní věci radit nikomu nechtěl. Nakonec zde už dva poradili naprosto jednoduše, ale je vidět, že zrona ty jsi to asi nezvládl přečíst a vybrat si z toho, co ti pomůže. Proto ani nebudu opisovat to, co sem už napsali.BOBOBO píše:Neuvidíš mne v datavláknech , jedině když něco potřebuju . Stahování "bloklých" obrázků by se mi mohlo hodit . Tak to místo keců doraď .
Teda BOBO, ty se nezdáš!
Pokud nepotřebuju obrázek v extra rozlišení, stránku zazoomuju a použiju printscreen. Na printscreeny ale používám nástroj Screenpresso. Naprosto mi vyhovuje.
https://www.screenpresso.com/
A o tom to je. Místo abys ten obrázek pomocí pravého tlačítka myši a následné volby uložil či okopíroval, tak vymýšlýš blbosti.BOBOBO píše:... přeskočil jsem na seznam a vzal první obrázek pro příklad . ... .
Přiklad výběru uložení odkazu:
https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_p7_A/nD ... %7Cwebp,75
A příklad jeho zobrazení:

ano, to už tu bylo jednou řečeno a je to asi všeobecně známo ...Valdano píše: ... na některých stránkách jsou akce přes pravé tlačítko myši přímo blokovány ...
moje reakce byla na autorovo tvrzení, že v Chrome není možnost otevřít obrázek na nové kartě, tak jsem přiložil důkaz ze stránky Technet, že to jde ...
jinak na povolení funkcí pravého tlačítka je pro Chrome doplněk "povolit kopírování +" ...
- martinkopp