po výměně baterie auto nestartuje
Moderátor: Moderátoři
po výměně baterie auto nestartuje
V paměti závad žádná chyba. Palivový okruh je natlakován palivem (po zmáčknutí ventilku na palivovém okruhu z něj stříká benzin). Kontroloval jsem zda jsem při výměně baterie třeba neulomil nějaký drát, a zkoušel jsem startovat s druhým klíčkem (abych případně vyloučil chybu v imobilizeru). Nenapadá mě co se mohlo kde stát. Jak dál postupovat? vyndat zapalovací lištu a zkusit zda hází jisru s připojenou svíčkou?
Jedná se Opel Astra H, motor 1,6 benzin (kod Z16XER)
- pocitujlasku
Ale to bolo nejaké staré auto bez elektroniky. Ty máš zrejme iný problém.
S tím autem nikdy žádné problémy podobného charakteru nebyly, podle mě to souvisí s výměnou baterie a s tím že bylo auto nějaký čas při výměně bez napětí
Normalny štarter sa prepolovaním nebude točiť opačne. Ak keby sa točil opačne, nebude točiť motorom (volnobežka + zavitovka na hriadeli štartéra).samec píše:Štartér točil, benzin tiekol, iskra bola, kontrolky svietili, len motor nechel naskočiť. Keď došiel na miesto pozrieť, čo že to má za problém, zistil, že mu štartér točí opačným smerom. Expert doma dobíjal batérku starou ruskou nabíjačkou a nabil ju opačne..
- pocitujlasku
- MetrickyZavit
Odpojil som znova akumulátor, spojil káble k aku k sebe na pár sekund, znova pripojil baterku, otočil klúč v spínačke do polohy 2 ( svietili kontrolky), nepároval centrál k ovladaču podržaním tlačítka na klúči...a potom naštartoval.
U vymeny aku pri peugeote to isté...tam stačilo zamknúť auto, počkať pol hodku než sa všetko uapí, potom odomknúť a štartlo to.
Síce to sú iba také babské rady, ale možno pomôže.