Prosím, zda se dají někde sehnat segerovky se kterými by se daly sundavat pojistné kroužky kotoučáku Tesla (vyroba 60-90´s). Současné se tam nevejdou, zatím jsem žádné nenašel. Díky
jak píše Mira , jestlimás tu sadu 4 narex , tak ty se na to akorát hodí . "Náhradními" kleštěmi to akorát zničíš . I na navléknutí ji narazíš na šroubovák a po nasazení podložky na hřídelku šroubovák jemně vykloníš a OK .
Doporučuji vypilovat z běžných malých kulatých kleští tento tvar. Pokud budou mít kleště na špičce největší průměr který se bude nepatrně zmenšovat dle obrázku, tak ty pojistné kroužky drží, nevystřelují a na rozdíl od plochých šroubováků jsou jedny kleště použitelné na všechny (asi 4 ) nejčastější průměry pojistných kroužků. Čelisti ve vypilují dle nejmenší používaného kroužku a větší jdou bezproblémově.
Hlavně roztahovat s citem, aby nedošlo k trvalé deformaci kroužku. Na důležitá místa (unašeče, přítlačná kladka) se dávají dva stejné kroužky za sebou.
Kdysi jsem si kopil sadu na opravu VCR a součástí byly kleště na miniaturní segerovky, od té doby jsem už na lepší ani na stejné nenarazil. Chráním je jako oko v hlavě. Tak kdyby jste na ně někdo narazil dejte echo hned bych koupi další do foroty.
No v základě to má špičky daleko od sebe . Jak by se to chovalo po broušení lze jedině odhadovat .
Nehledě na to , že často nelze vyhnuté čelisti použít , neb tyto pojistky jsou často utopené .
No, stojí to 149,- Kč. To už raději pořádné (asi polské) z Baumaxu zahnuté za 149,- Kč taky a má je hned. Dnes jsem je tam viděl a jsou fakt dobré na všechno.