Polovodičová archeologie

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#391 Příspěvek od Habesan »

https://aukro.cz/televize-7105064936
Tesla 4002
900,-Kč, osobní odběr Zlín.
(Stav není 100%, ale bejt to v Plzni, tak bych ji bral.)
robos

#392 Příspěvek od robos »

900 kč je vyvolávacia cena, alebo cena hneď?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od Habesan »

(Špatné vlákno.)
Ona je vyvolávací, ale ta aukce takhle končí každý týden (a obnovuje se), a minulou neděli nikdo nepřihodil.
robos

#394 Příspěvek od robos »

To ma prekvapuje. Za tú cenu a vypadá v dobrom a kompletnom stave. Žeby sa už nasýtil trh? Konečné ceny na aukre sú nepochopiteľné. Už som tam videl prijímač Lambda 4 predaný za 1 korunu a dokonca tam skončila aukcia, v ktorej bol Lambda 5 za 1 korunu vo výbornom! Nikto ho nekúpil preto, že predajca zvolil tak nešťastný názov a možno aj kategógiu, že sa dal nájsť iba náhodou. Ja som ho za tú korunu nezobral len preto, že to bolo až niekde za Prahou, takže autom by to stálo majland. V druhom kole si to už kupujúci všimli a nakoniec bola cena okolo 2000 kč. Minimálne toľko by som dal za palivo.

Do Zlína to mám skoro na skok... bral by som ho, ale asi ho nemám kam uskladniť.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od zdenoeddie »

Pani, chcem sa spytat, v niektorom prispevku je obrazok tohto usmernovaca

Obrázek

Nema prosim niekto k tomu informacie? Nieco z toho druhu je pouzite v BM215 a rad by som vedel cim to nahradit. Dakujem.
ondraN

#396 Příspěvek od ondraN »

To vypadá že to jsou dvě diody se společnou anodou. Asi můžeš nahradit nějakými křemíkovými usměrňovacími diodami na patřičné napětí, pokud netrváš na autentickém vzhledu.
EDIT Podle schematu BM215 to bude spíš společná katoda, ale pokud jsou anody spojené, jako u té elektronky, tak je to jedno.
ferdislav

#397 Příspěvek od ferdislav »

Hledej "kuproxový usměrňovač"
ferdislav

#398 Příspěvek od ferdislav »

mě neznámé kondíky,kapacita dobrá,váleček má průměr cca 15mm
Přílohy
kond.jpg
kond.jpg
Otkundes

#399 Příspěvek od Otkundes »

ZdenoEddie:
Jde o kuproxidový plošný usměrňovač. PN přechod je realizován na rozhraní oxidu měďnatého (anoda) na mědi (katoda). Napětí v předním směru je kolem 100 mV, závěrné napětí kolem 6 až 8 V. Před nástupem Ge a Si, se často používal v měřicí technice, pro usměrnění proudu u Deprézských přístrojů.

Ještě doplním:
Takový usměrňovač je součástí Avometu DU5 z Metry Blansko. V příloze Sdělovací techniky 1956/12, věnované tomuto přístroji, je zmínka o usměrňovači: Typ: G1341/1. Usměrňovač tvoří 4 usměrňovací destičky Ø 3 mm v můstkovém zapojení typu Graetz. Jednotlivé destičky mají tyto elektrické vlastnosti: při střídavém napětí 1V protéká proud větší než 1 mA. Dovolené závěrné napětí je jen 2,0 Vss, při vyšších napětích může, podle údaje výrobce, nastat změna průběhu charakteristiky. Inverzní proud při dovoleném závěrném napětí je max. 20 μA .
Celeron

#400 Příspěvek od Celeron »

ferdislav píše:mě neznámé kondíky,kapacita dobrá,váleček má průměr cca 15mm
Zeptám se ti příležitostně chlapa, co dělal u nás v Elektrokeramice Bydžov než ji před cca půlstoletím schlamstla Tesla Hradec Králové. Přesně v týhle barvě mám z tý Elektrokeramiky trubičkový a průchodkový kondíky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ferdislav

#401 Příspěvek od ferdislav »

Dík J 👍
Ještě jsem narazil na krásné fotoodpory
Přílohy
fotrez.jpg
fotrez.jpg
ferdislav

#402 Příspěvek od ferdislav »

Tranzistorové miminko
Přílohy
piditr (2).jpg
piditr (2).jpg
piditr (1).jpg
piditr (1).jpg
ondraN

#403 Příspěvek od ondraN »

Hezký! To je z nějakého tranzistorového rádia? Něco podobného jsem kdysi viděl v japonském maličkém tranzistoráku, akorát že pouzdro bylo kovové, válcové, průměr asi 2mm.
ferdislav

#404 Příspěvek od ferdislav »

Z prastarého bezdrátového mikrofonu HH710 od RFT, jsou tam i pidi kondíky a rezistory, jinde jsem nic tak malého neviděl
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od zdenoeddie »

Otkundes píše:ZdenoEddie:
Jde o kuproxidový plošný usměrňovač. PN přechod je realizován na rozhraní oxidu měďnatého (anoda) na mědi (katoda). Napětí v předním směru je kolem 100 mV, závěrné napětí kolem 6 až 8 V. Před nástupem Ge a Si, se často používal v měřicí technice, pro usměrnění proudu u Deprézských přístrojů.

Ještě doplním:
Takový usměrňovač je součástí Avometu DU5 z Metry Blansko. V příloze Sdělovací techniky 1956/12, věnované tomuto přístroji, je zmínka o usměrňovači: Typ: G1341/1. Usměrňovač tvoří 4 usměrňovací destičky Ø 3 mm v můstkovém zapojení typu Graetz. Jednotlivé destičky mají tyto elektrické vlastnosti: při střídavém napětí 1V protéká proud větší než 1 mA. Dovolené závěrné napětí je jen 2,0 Vss, při vyšších napětích může, podle údaje výrobce, nastat změna průběhu charakteristiky. Inverzní proud při dovoleném závěrném napětí je max. 20 μA .
Dakujem. Z toho mi vyplyva, ze pri nahrade za Ge/Schottky kde je ubytok cca 3x vacsi, moze pristroj ukazovat nepresne. No to teda nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“