po výměně baterie auto nestartuje

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vasekpetr1

#16 Příspěvek od vasekpetr1 »

Já bych se přikláněl k zamrzlému benzínu...
Kde je ten ventilek, kterým zkoušíš tlak benzínu? Škrtící klapka se při sešlápnutí otvírá?
Géčková Astra mne také tímto způsobem vypekla. Já mám za to, že immo u Oplů ti dovolí nastartovat, ale potom hned zdechne a navíc na palubce bliká klíček.
sr71

#17 Příspěvek od sr71 »

pocitujlasku píše:sr71: ono sa tymi mrazmi a vybitou baterkou mohol rozsynchronizovat ten immo.
Přesně něco takového si myslím, ale nevím jak imobilizer vlastně přesně funguje a jak se takovéto výpadky imobilizeru řeší.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

I při vadném immo by to mělo stříkat benzín .... tedy do sání ...
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Mělo by to jít aktivovat přes diagnostiku, je to jako "nahrání" novejch klíčů, v podstatě se smažou starý identifikátory a nahrajou se nový - i když jsou shodný se starýma, ale elektronika immo je bude číst jako nový aktuální.
BOBOBO píše:I při vadném immo by to mělo stříkat benzín .... tedy do sání ...
Bobši, háčková astra už nestříká vždycky, protože se tím brání nalití benálu do vejfuku/katalyzátoru, kterej by se po následným zapálení mohl nadměrně rozpálit nebo dokonce roztrhnout výbuchem par. Vstřiky jsou SW spojený se zapalováním a obojí se ŘJ aktivuje jen v případě souhlasu všech podmiňujících faktorů. Jinak tohle by měla umět už i ta tvá pravěká SPi felina, protože to uměl i můj "nebožtík" Ferda, forman GLXi blahý paměti.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

To NELZE vykonat volně staženým programem diagnostiky , ani to nezkoušejte !! Navíc potřebujete PIN , který nemáte .
Ivan_01

#21 Příspěvek od Ivan_01 »

potrebuješ originál OpCom a CarPass alebo plaťák a autorizovaný servis. Ople sú náchylné na beznapäťový stav, moja bývalá astra ma s týmto tiež potrápila, potom musela byť pri výmene aku napájaná malou gelovkou cez autozapaľovač
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

JISTĚŽE stříká , jinak by nevznikl ten pocit už to startuje . Zase kecáš a vaříš z vody . Při poslední větší závadě jsem měl chuťovku na felině . Při volnoběhu motor chcíp . Jak jsem již asi 4x měnil modul zapalování , vozím ho ssebou , pověsím na drát a dome přešroubuju , jsem vyměnil zapalování a nic . Potom jsem zkoušel jiskru a zase nic . Měřil jsem napětí na ŘJ , všechno bylo . Tak jsem to odvezl technikovi ze školy z RK . Ten mi za půl hoďky volá , máte spadlej řemen !!! i tak :lol:
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím jak to je ve skutečnosti , řekl jsem technikovi , že v zimě jezdit nebudu a odpojím baterku . Před tím mne ihned varoval , že jsou tam různé snímače , které "ztratí" polohu . No ale to je u auta 2 roky "starého" . Za 6 měsíců stání "pod" baterkou měla 90% . Preventivně jsem ji hodil na chytrou čínskou nabku . Mám je u každého autastání a super , za těch pár korun bez hlídání . To bylo cavyků u mého automechanika , než jsem donutil ji používat . A dnes má staré nabky v kůlně .....
Milan_F

#24 Příspěvek od Milan_F »

S tou Feldou nekecá!
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Stejně bych začal vyšroubováním svíček, kontrolou přívodu benzínu a jedním pivkem. :lol:
JiriTom

#26 Příspěvek od JiriTom »

sr71 píše:
pocitujlasku píše:sr71: ono sa tymi mrazmi a vybitou baterkou mohol rozsynchronizovat ten immo.
Přesně něco takového si myslím, ale nevím jak imobilizer vlastně přesně funguje a jak se takovéto výpadky imobilizeru řeší.
Zkoušel jsi tu novou baterku odpojit a po chvíli znovu připojit ? Něco jako reset ŘJ ?
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
sr71

#27 Příspěvek od sr71 »

Ivan_01 píše:potrebuješ originál OpCom a CarPass alebo plaťák a autorizovaný servis.
kód CarPass mám, lze případně třeba imobilizer i úplně deaktivovat přes diagnostiku?
Ivan_01

#28 Příspěvek od Ivan_01 »

to už neviem, ale u mňa bol nakoniec okrem rozkódovaného imma problém v CIM module. že vraj je tam problém s kostrením. Viac by si sa dozvedel na www.opel-forum.cz alebo www.club-opel.com/
bu2520

#29 Příspěvek od bu2520 »

Také mám jednu zkušenost s Oplem po několika dnech stání nestartoval. Nakonec za to mohla zapalovací jednotka, ze které vedou kabely ke svíčkám je tam pérový kontakt a ty byly zaoxidované, technik v servisu říkal , že je to dost běžná závada. Jednotka stála 8 litrů, kdybych to věděl, stačilo očistit konektory na té jednotce.
DedVseved

#30 Příspěvek od DedVseved »

Jestli tam bylo něco podobného viz. fotka, tak si stačilo sehnat pružiny s vytuněnými cívkami. Co se týče OP-COMu, tak žádný originál není potřeba, stačí si ho na správném místě stáhnout a pořídit si správný čínský kabel. Ale mě tohle neživí a mám to jen kvůli několika Oplům v rodině.
Přílohy
opcom.png
opcom.png
lista.jpg
lista.jpg
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“