Podobný problém řešili s Wine v diskusi na jiném serveru viz tento odkaz. Je tam navrženo řešení spočívající v úpravě souboru /etc/sysctl.conf v parametru vm.mmap_min_addr=0 Pokud tam tento parametr vůbec nebude, tak ho vytvořit. Po úpravě nebo vytvoření parametru a uložení změny /etc/sysctl.conf provést restart. Po restartu to zkusit jestli to bude OK.
Komu není rady, tomu není pomoci… Jeden průchod nestačí, chce to 24 hodin, chladit chipset (je tam grafika), navíc psala že má jinou desku a není schopná si ji tam hodit? Navíc když to všem funguje i s 2GB RAM a jen jí ne? S tou deskou něco je...
Valdano ti dal tip, tak ho zkus, jinak jiná deska (a pořádný test té původní). Jinak nic.
Tak si taky instaluju Slackware na flešku. Jenže jak tomu nerozumím, tak jsem dal asi instalovat všechno, tak to nějak dlouho trvá. No, nechám to přes noc a uvidím.
Ono to na konci instalace sice vygeneruje initrd image, ale pak ho to nepoužije a lilo nastaví pro huge-kernel. Takže to chce upravit konfiguraci lilo, aby se použil generic-kernel a initrd.gz. Pak to naběhne. Tak jsem nainstalovala wine 10.20 a chyba přetrvává, stále kvoká, stále kvoká.
Jo jo. Když spustíš ten samý systém doma i v práci a doma to nepůjde a v práci půjde, tak je to asi vážně tím HW.
Jestli to tedy není moc nebezpečné si v práci bůtovat jiný systém. Ale stát by se nic nemělo. Možná bych ho radši odpojil od sítě.
Ještě mě pak napadlo, u těch balíčků toho Slackwaru se pořád píše samý i586, i686. Třeba je to na ten Atom moc. Možná na tu flešku nahrát něco i386. Na netu někdo doporučuje Slackware 8.1. Ale zase si říkám, že by se to projevovalo jinak. Nějakým pádem nebo tak něco. Nevím.