Gramofon PIONEER PL-3F podivné chování, nerozběhne se

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

#16 Příspěvek od jardafiala »

Tady je to tak idiotsky udělané, že jedinou možností jak něco rozumně měřit je vyndat motor, udělat si k němu prodlužovací kšandu od elektroniky a někam ho upevnit a pak měřit. Nějak mě to na...lo, odevzdám to s tím, že pokud se toho nezbaví tak se k tomu za nějaký čas vrátím a udělám to jak jsem popsal. Teď mám spoustu jiné práce tak to vypustím, už se s tím mažu dost dlouho. Na ty halovy sondy jsem měl podezření ale, jak jsem psal, když talíř roztočím rukou v protisměru tak po chvíli zabere, zastaví se a rozběhne se na správné otáčky, se s vadnou sondou by to asi takhle nefungovalo. Aspoň myslím....
ondraN

#17 Příspěvek od ondraN »

To by na to nemělo moc vliv. Mrtvá poloho talíře značí problém s jednou fází. Ta elektronika je natolik primitivní, že výpadek jedné fáze nedetekuje a prostě netočí. Jakmile se tomu trochu pomůže, ty dvě fáze to již utočí, protože hmota talíře to přes to mrtvé místo dostane. Kontrola halových sond se dá udělat i bez talíře, s ručním pootáčením. Otázka je, jak vadný snímač (nebo IO, nebo přerušené vinutí) nahradit/opravit.
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

Já jsem zatím na vadnou hallovku v gramci narazil jenom jednou, nicméně vždy to stojí za ověření.
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 14 úno 2024, 13:13, celkem upraveno 1 x.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
jardafiala

#19 Příspěvek od jardafiala »

Co vím tak to, že vinutí jsou v pořádku jsou tam 4 vinutí, dvě a dvě v sérii, změřil jsem v rozmontovaném stavu jejich odpor a je u všech stejný 34Ω. Jediné co mě napadlo je, že některé z nich má mezizávitový zkrat, netuším jak by se to projevilo. Kdyby bylo některé přerušené tak by to nefungovalo vůbec, viz schema na začátku vlákna.
fredis

#20 Příspěvek od fredis »

A co změřit indukčnost těch vinutí? :wink:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
jardafiala

#21 Příspěvek od jardafiala »

Až mě přejde vztek na to jak je to všechno blbě přístupný (počítám někdy v půlce jara) tak se do toho pustím znova a uvidím. Pravda mohlo mě napadnout změřit indukčnost, mám sice jen ten čínský indikátor ale na porovnání to bude stačit.
Jurik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jurik »

Harry.pa píše:Když jsem dělal na MC600Q, tak jsem ho měl položený na dvou židlích a ležel pod ním, jak pod autem. Nedávno mně opět zdechnul a taky se mně kvůli tomu do toho nechce.
Není vůbec potřeba... Nastavuje se se sundaným talířem a raménkem ve stojanu a otočeným tak, že leží na krytu.
jardafiala

#23 Příspěvek od jardafiala »

Se sundaným talířem se toho moc nastavovat nedá protože motor s pohonem direct drive se nerozběhne.
Jurik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jurik »

U motoru M400 se nastavuje akorat vystupni offset z operaku a ten se nastavuje sundanim talire a nastaveni dvou trimru na desce motoru.
fredis

#25 Příspěvek od fredis »

:lol: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“