Nedavno sem menil svuj Samsung 840 Pro SSD v hlavnim PC, tak sem ho tez odlozil do skrine a sem zvedav, kdy se projevi skleroza. Ma nabehano pres 11 let, ale ne naky extrem TBW. Tak by me zajimaly i zkusenosti ostatnich. Jako pokud ma SSD sklerozu uz po tydnech/mesicich, tak jednoznacne kos...
EDIT:
tak mi s tim prave dosla trpelivost, ani oddil vytvoreny na te 2/2 nejde zformatovat bez chyb, musel bych to formatit low level, jebuto. Mrknul sem dovnitr, je tam radic Phison, 4 TSSOP NANDky od Micronu (osazene 4 z 16 pozic), naka DRAMka, zajimave vypada naky debug port, kde jsou piny oznacene jako JTAG a UART. Nahradni NANDky stejne nemam, tak pryc s tim...
EDIT2: pro zajimavost, v disku jsou pouzite 4 MLC 25nm NAND Flash Micron 29F64G08CBAAB, v datasheetu se pise pouze ze retence dat ma byt 10 let a vydrz bunek 5000 prepisu, zadne podminky. V jedne prezentaci od Micronu jsem nasel obrazek nize, kde je videt, ze s vyjetyma bunkama neni problem klesnout s retenci nekam na pul roku. A kdyz vezmu, ze ty dnesni TLC/QLC maj treba jen 1000 prepisu (jemnejsi technologie-mene nm), tak se da odhadovat, ze ta retence na konci zivota bunky pak muze bejt treba jen mesic... No proste nahrajte si data k nam do cloudu a o nic se nestarejte, jen pravidelne platte