Panasonic DMR-EX95V - vadný HDD
Moderátor: Moderátoři
Panasonic DMR-EX95V - vadný HDD
Hledal jsem všude možně (včetně zdejšího fóra) a nacházím naprosto rozdílné zkušenosti, co se týče výměny HDD za jiný (obecný) typ. Zřejmě tam je 2.5" SATA 250GB (nemám přístroj u sebe).
Někdo tvrdí, že použil běžný HDD, zformátoval ho z menu přístroje a vše funguje. Další zase říká, že musí jít o přesně stejnou datovou velikost disku.
Jiné prameny uvádějí, že na HDD je umístěný firmware, který se buď musí zkopírovat ze starého disku, nebo nahrát z DVD (zřejmě nějakého servisního?).
Servisní manuál nějaký postup popisuje (viz příloha), ale tradičně poněkud chaoticky (resp. to prostě nechápu - o angličtinu přitom nejde).
Má někdo konkrétní zkušenosti?
Díky za smysluplné rady.
- Přílohy
-
Panasonic_dmr-ex95veg_page_51.pdf- (6.34 KiB) Staženo 67 x
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
ivan_01: díky za radu, někde jsem taky našel problémy se zdrojem a pokles hladiny 12V až na 3,5V.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
No neviem, ale mne to pripadá celkom zrozumiteľné. Ak je tam nový harddisk tak to píše HDD_ERR a otvorí dvierka na DVD. Vtedy sa vloží napálené DVD (alebo CD?) s firmvérom, ktorý si to samé nakopíruje na harddisk. Potom to ešte bude písať že HDD nieje naformátovaný, tam sa potvrdí formátovanie s YES, a to je všetko.JirkaZ píše:Servisní manuál nějaký postup popisuje (viz příloha), ale tradičně poněkud chaoticky...
Na konci sa píše že sa nemení firmvér harddisku (to je ten čo je uložený v elektronike harddisku), to ťa asi zmiatlo.
Tiež sa dá nastaviť že disk ukazuje nižšiu kapacitu ako má, za touto hranicou je skrytý oddiel kam sa nijako nedá dostať. Napríklad 80 GB disk sa môže tváriť ako 70 GB a za túto hranicu sa nedá ísť. Tam je to už skryté inak, ale aj to sa dá jednoducho odkryť.
Jo to znám u HDD/DVD rekordéru Sony. Byla v tom 160GB. Klekla, tak jsem chtěl dát větší. Ty rekordéry uměly v modelový řadě podporu větších disků. V ElviiPro mi chtěli dát znova 160GB za dost hustý prachy, mimimálně dvojnásobek disku pro PC. Naštěstí jsem tam znal jednoho ze spolumajitelů a tak mi to zařídil, že pomocí servisního dálkovýho ovládání ten můj donešený větší disk 500GB zprovoznili ale nikdy neměl plnou kapacitu, jen asi 420GB.judeware píše: Ale když klekl disk...A v případě rekordéru je to ještě méně nadějnější, než u ntb.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!