JVC 11AK30 Zdroj?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mmpet

JVC 11AK30 Zdroj?

#1 Příspěvek od mmpet »

zdravím, už nevím, čím toje. U JVC chasi 11AK30 bylo slišet pískání a telka nemakala, ledka však svítila. Zdroj se snažil spínat, tak jsem změřil BU 808DFI a mel zkrat, vyměnil jsem spolu s kondíkem co je na bázi. A telka už nemaká vůbec. prosím řekněte, co jsem přehlídnul. Díky
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

mmpet mimo jiné píše:A telka už nemaká vůbec. prosím řekněte, co jsem přehlídnul. Díky

Snadná rada - chce to vzít měřák do ruky a začít s ním měřit..:!: Zdroj v 11AK30 je triviální, komplet schéma na uploadu.

Killroy
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

mmpet píše:zdravím, už nevím, čím toje. U JVC chasi 11AK30 bylo slišet pískání a telka nemakala, ledka však svítila. Zdroj se snažil spínat, tak jsem změřil BU 808DFI a mel zkrat, vyměnil jsem spolu s kondíkem co je na bázi. A telka už nemaká vůbec. prosím řekněte, co jsem přehlídnul. Díky

První věc kterou jsi přehlídnul , byla vyňatá slova po "L" . Ivan
mmpet

#4 Příspěvek od mmpet »

Killroy píše:
mmpet mimo jiné píše:A telka už nemaká vůbec. prosím řekněte, co jsem přehlídnul. Díky

Snadná rada - chce to vzít měřák do ruky a začít s ním měřit..:!: Zdroj v 11AK30 je triviální, komplet schéma na uploadu.

Killroy

To jo, ale ten zdroj vůbec nenaběhne, na kondíku je napětí. Nevím, jaká napětí jsou na tom řídícím IC.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DiGiCo »

Zkontrolovat zkraty na sekundáru smps, v případě, že je tam vše OK, projít elyty a polovodiče v primáru, zas tak moc tam toho není.

Osobně vzhledem k tomu, že zdroj měl snahu před výměnou ŘKS pracovat, tipnul bych si spíš na nějaký ten zkrat v sekundáru (co třeba D121?)...
ado1122

#6 Příspěvek od ado1122 »

byla vyňatá slova po "L" . Ivan ------ to je akože studen.spoj alebo čo????
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DiGiCo »

ado1122 píše:byla vyňatá slova po "L" . Ivan ------ to je akože studen.spoj alebo čo????

Nn Ivan měl namysli to, že z televize bylo slišet pískání

Také se tomu říká vyjmenovaná slova (pojem vyňatá už dnes nebývá tak častý) :wink:
mmpet

#8 Příspěvek od mmpet »

Díky za rady chyba je u mě. Ta telka se musí zapnout i dálkáčem, proto to nechodilo.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DiGiCo »

Na to se dá říct jen jedno... OMFG 8O
Carel

#10 Příspěvek od Carel »

Zase po dlouhé době příspěvek k úsměvu a vlastně pro někoho i dobrá rada.Mnoho lidí přijde pro radu s takovými "špeky".I výuka,či zopakování gramatiky není ke škodě. :wink:
mmpet

#11 Příspěvek od mmpet »

To jo to byla dobrá akce. K čemu jsou prosím ty servisní módy u TV?Dík
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DiGiCo »

SM je v televizi hlavně proto, aby se při výstupní kontrole při výrobě nebo po nějakém větším servisním zásahu (napadá mě např. výměna obrazovky) daly nastavit požadované parametry obrazu tzn. geometrie a barevná čistota. Dál se v servisním menu dají nastavit parametry jako třeba znaková sada teletextu, omezit rozsah používaných předvoleb, zjistit, kolik má telka naběháno a tak dál... V podstatě většina parametrů, které se daly ve starších TV nastavovat pomocí trimrů, děličů atd. se dnes nastavuje v SM. A k tomu ještě spousta dalších věcí...

Ovšem v případě, že se v SM hrabe laik, tak je pravda to, co napsal kondik :D
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“