Kalibrace osobního tlakoměru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Návod k obsluze.
Ceník servisních oprav.
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

Dřív jsem vozil Omrony na Gajdošovu, byla tam firma HZZ, která je servisovala a kalibrovala. Ale co jsem se tam loni na podzim nějak vyskytnul, tak bych řekl, že už je ta budova prázdná.

Edit: jsou přestěhovaní do Komárova https://www.hzz.cz/#/app/home
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Spiral

#18 Příspěvek od Spiral »

Ahoj,
asi to nepomůže, ale zkusil bych tohle:
1. Reset (asi smaže jen naměřené hodnoty, ale proč to nezkusit).
2. Zkusit připojit jinou manžetu, případně manžetu z vadného Omronu připojit
k jinému přístoji.

Něco z YT:
https://www.youtube.com/watch?v=wgMETz-gDik
Valdano

#19 Příspěvek od Valdano »

Michal22 píše:Dřív jsem vozil Omrony na Gajdošovu, byla tam firma HZZ... jsou přestěhovaní do Komárova ttps://www.hzz.cz/#/app/home
Podle tam uvedeného popisu od 1.1.2025 na nové adrese už nepřijímají tlakoměry osobně. Musí se posílat buď kurýrem nebo přes ČP.
Jonapo

#20 Příspěvek od Jonapo »

Zdravím
ja mám tlakomer Omron M10I, používala ho cca 10 rokov stará mama, myslel som si, že merá presne až som si kúpil Omron M7IT a zistil som, že starý tlakomer v porovnaní s novým meria cca o 10-15 viac, pri tlaku 120/80 na novom ukazoval 130/85 a pri tlaku 160/100 nanovom ukazoval 175/115.
Pokúšal som tu M10i otvoriť, myslím si,že je tam opotrbovaný tlakový snímač.
Pátral som či sa nedá zohnať no nikde som nepochodil.Videl som tam aj smd odpory, ktoré si myslím, že sú ciachovacie, len to by chcelo schému, ktorú som nezohnal a rozkreslovať sa mi to nechcelo.keby niekto vedel zohnať ten tlakový snímač bol by som mu povďačný lebo to by bolo najkomfortnejšie riešenie, lebo si myslím, že k tej nepresnosti vždy dôjde len opotrebovaním tlakového snímača na to množstvo meraní.Zohnal som podobný od firmy Honeywell ale rozmerovo mi tam nepasoval.
Ešte pre zaujimavosť v lete som bol v Turecku a kúpil som tam tlakomer za 20EUR , značka Alvita na ruku nie zápästný,keď ho porovnávam s týmto novým M7IT, tak ukazuje o 10 až 20 väčší tlak.
Samozrejme mi to nedalo, keď som bol na kontrole u svojho internistu a porovnal som ten nový s doktorovým, ktorý mal kalibráciu starú jeden mesiac tak som zistil ,že merali obidva ronako.
To sú moje skúsenosti s tlakomermi.
Valdano

#21 Příspěvek od Valdano »

Nové Omrony už mají v návodu psanou i životnost obvykle jen 5 let.
jopo166

#22 Příspěvek od jopo166 »

ja neviem ako vy merate stymi tlakomermi omron ale ja ked meram každe meranie iny tlak a o vybijani bateriie ani nehovorim ked sa nepouživa.A bol aj na kalibraciu a hovno je to platne.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli si myslíš , že funguješ , jak nastavený redukčák , tak se pleteš . Změny tlaku běží stále . Nemyslím teda z nuly na sto .
p32

#24 Příspěvek od p32 »

To je fakt. Normálně mám 125/70, ale když vyjdu schody do druhého patra, tak mi to vyleze na 145/75.
Jonapo

#25 Příspěvek od Jonapo »

No keď som bol mladý, tlak som mal či doma alebo u doktora skoro rovnaký čiže 120/80, teraz v 60 rokoch doma mám 120/80 samozrejme už pomocou liekou a prídem k ínternistovoi a tam mi sestra namerá 180/110, prídem k
mojej doktorke ku ktorej chodím roky tmi obyčajne namerá 140/80, čiže ono to je o psychike doktory hovoria sindróm bieleho plášťa, pred meraním tlaku by človek mal sedieť minimálne 10 minút v klude a meranie by sa malo robiť 3x a z toho robiť priemer, robia to všetky tlakomery Omron.Doktorovi pre info stačí jedno meranie. Mne osobne prvé meranie vyššie a potom dve rovnaké, ale to je asi individuálne.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Ano přesně , když si sednu k měření , tak první nejvyšší a potom to jde dolu a to se musí stále sedět .
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Mikras »

Taky beru léky na tlak. V průměru mám okolo 130/85. U doktorky, a to přesto, že jsme skoro kamarádi, to bývalo vždycky víc, třeba 145/90. Chtěla mi přidat medikaci a tak jsem si k ní jednou vzal svůl Omron, kde jsem jí ukázal měření za pár posledních dní a pak jsem se změřil u ní svým a tím jejím. A oba ukázaly zvýšené hodnoty. Takže změna léků se nekonala a už věděla, že u ní mám tlak vyšší, ale bere to, jakože je to v pořádku. :D
Michal22

#28 Příspěvek od Michal22 »

Mám známého doktora na kardiologii u Sv. Anny, tenhle problém jsme řešili vícekrát. Podstatné je to, aby si člověk měřil tlak doma pravidelně. Tam se určitá odchylka ztratí. Ale je duležité sledovat divné výkyvy a abnormality.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Mikras píše:Taky beru léky na tlak. V průměru mám okolo 130/85. U doktorky, a to přesto, že jsme skoro kamarádi, to bývalo vždycky víc, třeba 145/90. Chtěla mi přidat medikaci a tak jsem si k ní jednou vzal svůl Omron, kde jsem jí ukázal měření za pár posledních dní a pak jsem se změřil u ní svým a tím jejím. A oba ukázaly zvýšené hodnoty. Takže změna léků se nekonala a už věděla, že u ní mám tlak vyšší, ale bere to, jakože je to v pořádku. :D
Dtto - stačí vyjít jedny schody do čekárny a když tě hned po příchodu vezme, máš klidně 15-20mm Hg "do plusu" i přes to, že před hodinou "sis zobnul". Synátor takhle vyfasoval v 15 letech na 24h "holstra" = brašničku s tlakoměrem a registračním zařízením. Trouba šel na prohlídku k obvodní MUDře a protože ta sídlila ve 4. patře, frajersky ty schody vyběhnul. No - a obvoďačka ho vzala hned do ordinace, aniž by se stačil uklidnit a vydejchat, naměřila mu systolu přes 180 a diastolu taky tak nějak podobně vylítnutou - a už ho hnala na dětský kardio. Tam naštěstí seděl normální člověk a ne blonďatá slepice těsně po atestaci, vyslechnul ho, dal mu ten "holstr" na 24h a pak ho poslal bez zařazení do evidence domů s výsledkem, že paní obvodní by se měla naučit měřit klidovej tlak ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lesana87

#30 Příspěvek od lesana87 »

Holter je to ty holstre.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“