Kuna v motoru.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
scorpions-cz

Kuna v motoru.

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím. Několik let parkuju Doblo na jednom místě. Jednou jsem vystříkal motor takovým sprejem proti kunám a nic se nikdy nestalo. Koupil jsem před měsícem Fiata Scudo, vystříkal jsem motor stejným sprejem a již 2x jsem řešil překousanej drát. Parkuju na stejným místě jako to Doblo.
Máte někdo něco osvědčenýho, co fakt pomáhá. Nerad bych každejch 14 dní letoval nějaký dráty.
Díky.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Lví nebo tygří bobky z nějaký ZOO, zabalený do pytlíčku z prodyšný hadry a umístěný k motoru. Prostě trus velký šelmy. Bohužel, nevydrží dlouhodobě, max půl roku-rok.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
xsc

#3 Příspěvek od xsc »

Jak česká kuna pozná jako predátora lva nebo tygra?
rampage

#4 Příspěvek od rampage »

šak príde domov po robote (operátor ohrýzania káblov), vyvalí sa pred bednu, otvorí jedno flaškové a - po televizných novinách niekedy dávajú zvížátka, tak tam uvidí presne tých predátorov :D

Isté značky áut priťahujú faunu viac, než by mali, najmä (ale nie vždy - žeby už aj stellantis?) tie manufaktúry z ďalekého východu... snáď tam ryžáci melú fakt tú ryžu ako nejaké pojivo.
Volnopredajné spreje s kunami nezatočia; ak nemáš šťastie na garáž, siahni radšej po organofosfátoch. Ale sme na verejnom fóre a z proxyny nejdem, takže tam to ukončím :D

Alebo tam narafič nejaký ucvaknutý káblový zväzok, hrubý, s odhalenými drátmi, ešte ich aj natri medom, cukrom - a hneď pri to lepavú pascu. Ale tú velkú, na potkany.
Naposledy upravil(a) rampage dne 22 led 2026, 21:37, celkem upraveno 1 x.
HF_Tech

#5 Příspěvek od HF_Tech »

Udělej si dovnitř ochrannou lištu z hliníkového profilu s napíchanými injekčními jehlami. Jen to nezapomeň vyndat před technickou.
DukeNuke

#6 Příspěvek od DukeNuke »

Houno z šelmy takhle nepomůže. To se dává do sklopce. Kuna to cítí, musí to přeznačit, tak tam vleze. To mám od sokolníka z letiště. nechal mi gepardí houno poté, co jsme se sklopce s vajíčkem už asi popáté vyváželi do lesa ježka :-)
Na letišti jsme vyháněli kuny pepřákem, co se zabavovali cestujícím (pepřák nesmí do kabiny). Ale to vydrželo tak tři měsíce.
V historické feldě mám desky pobitý hřebíkama. Ale stejně tam šmejdí.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

A přitom stačí obyčejná vůně na hajzl. :lol:
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Nestačí , inu nové ekologické izolace jim chutí . Jedině elektriku .
vrky

#9 Příspěvek od vrky »

Jak píše p32 voňavé kuličky do hajzlu, ale ty nejlevnější co má vietnamec ve večerce. Tobě to bude vonět, ale kunám tam něco vadí.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Kuličky , vlasy , spreje to je k ničemu . Je to na úrovni pověry .
bu2520

#11 Příspěvek od bu2520 »

Otec mé přítelkyně s tím bojuje už vyzkoušel vše co popisujete, ale kuna si vždy zvykla dokonce si nosí i hračky na motor a cupuje mu izolační tapecírung. Jedinné co mu funguje , že když přijede tak mu pes občůrá auto ze všech stran a cca na měsíc pokud nejede dřív do myčky, tak má pokoj.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Zkusil elektriku ?
Ivan_01

#13 Příspěvek od Ivan_01 »

mne na felicii pomohli ľudské vlasy z kaderníctva, pozbierané zo zeme, najlepšie také po trvalej. Do priedušného sáčku a bol pokoj.
HF_Tech

#14 Příspěvek od HF_Tech »

Ty kuličky fungují jenom s vůní citrusů. Kočkovité šelmy nesnáší nějakou esenci z citrusů. Ve stodole mám v podlaze v místě pod motorem květináč a do něj házím cca každé 2měsíce čersvou kuličku a funguje to.

Pod přístřeškem jsem zase vedle auta dal kočkolez a sousedovy kočky auta spolehlivě přes noc ohlídají. Jediný průser je, když prší, tak přijde zabahněná kočka a přes přední kapotu vyleze na střechu. Ale škoda je menší než od kuny.

Nášlapný ohradník je taky pěkná věc, ale dá to práci a nepřeju vám ty kecy, když se do toho chytí manželka nebo nedej Bože tchýně.
bu2520

#15 Příspěvek od bu2520 »

z elektriky zkusil ruzné UZ plašiče a čidlo se světlem. Asi po měsíci si tím kuna svítila na cestu :D ohradník ne , ale nevím jak by to fungovalo za povětrnostních podmínek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“