Osciloskop byl produkován od roku 1989 a na tu dobu měl neskutečné parametry (na digitál) a spadal do Hi-End měřící techniky. Samplování 500Ms každý kanál a frekvenční rozsah do 300MHz, 200MHz pro single event (reálný čas).
Byl koupený jako nefunkční, takže jsem neodolal a hned ho mrsknul na stůl a otevřel. Je to starší kus z prvních sériíí, takže nemá SRAM zálohované interní baterií (Dallas) ale poctivou lithiovou baterii na PCB. Změřil jsem jí a má 3,7V (po skoro 40ti letech !!!).
Protože nikde nic nepůsobilo špatně, tak jsem ho rovnou zapnul. Roztočil se větrák a rozsvítily některé LED na panelu. Na obrazovce se na chvilku zobrazil flek v podobě velké kapky. Pak smrad a čoud. Hned jsem ho vypnul. V první cvíli jsem myslel že chytily RIFA kondenzátory v síťovém filtru, které byly v dost zuboženém stavu, ale ty byly OK. Po chvíli hledání jsem našel vyhořelý tantal (tady jsou válečkové).
Takže to bude potřebovat standardní postup, nejdřív zdroj a kontrola jeho kondíků a výměna bouchacích tantalů a pak zase poskládat a testovat dále. Asi to bude složitější záležitost, ale už se na to těším. Jako na napínavou detektivku