Regulovatelný zvyšovač 12/0-400V
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
Dosáhl jsem 300V/73mA při účinnosti 69%. Vzhledem k použitým součástkám (spínací FET je obyčejný IRF740, cívka 20z drátem 0,7mm na toroidu průměr 17mm) to není úplně špatné. Zkoušel jsem jen krátkodobě, měnič se silně přehříval.
400V/100mA považuji s odpovídajícím osazením za dosažitelné.
Pokud chceš pomoc, budeš muset schéma vypotit.Dragoniac píše:...Zkoušeno s mezerou i bez. ...., když to bude nutný, vypotím k tomu schéma.
Zkoušel jsi jádro z mezerou i bez mezery. Pro zvolený typ měniče je nutné jádro buď s mezerou nebo bez mezery. Běžný měnič špatně snáší opak.
- feliz_navidad
S tlumivkou bych zase musel shánět VN FETy, jsem chtěl stavět z toho co mám doma. Ale třeba na to dojde. Díky.
Samozřejmě, ten 3842 startuje až na 16V. Kdybych to nevěděl, asi bych nepsal že ten měnič je měkkej
Omezení je na 8A, takovej proud tam asi tlačit nebudu, ale lepší bočník jsem nenašel.
Schéma hýr. Kreslíř zrovna nejsem.PavelFF píše:Pokud chceš pomoc, budeš muset schéma vypotit.Dragoniac píše:...Zkoušeno s mezerou i bez. ...., když to bude nutný, vypotím k tomu schéma.Tvůj slovní popis nebude stačit.
Zkoušel jsi jádro z mezerou i bez mezery. Pro zvolený typ měniče je nutné jádro buď s mezerou nebo bez mezery. Běžný měnič špatně snáší opak
- feliz_navidad