Whirlpool AWE 99612 ZEN odbouchlej invertor
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Whirlpool AWE 99612 ZEN odbouchlej invertor
Tak přemejšlím, má smysl to zkoušet? Nedokážu totiž říct, esli jenom klasicky bouchl ten LNK30x, který jsou k tomu přece jenom náchylný, a vzalo to s sebou ty rezistory před megaintegráčem, nebo navopak. Z toho blokovýho schématu (https://elektrotanya.com/whirlpool_awe_ ... nload.html, strana 12) poznám hovno, každopádně je to v jednom pouzře obrovskej šváb z kerýho lezou tři fáze pro bezkartáčovej motor, a eště to má dalších 14 noh (3 přes ty palný rezistory) pro řízení, podle hallovejch sond z motoru. Možná nejakej 3fázovej IGBT eště s driverem v jednom?
Asi by mělo smysl ai sundat stator toho motoru z bubnu a mrknout, esli není spálený vinutí, co? Deska se totiž nechá sehnat, na flíbeju to má nejakej dojčland za 80 éček s daňou, případně v chochlákově (nejaký jejich lepčí fotky v příloze, vyznačil sem tam co je kaput) to ukazuje už vod 1500 těch jejich srandapeňazí, což je na naše půlka, to jsou směšný drobný, dyž tam furt rajzujou na dovolenou, tak než je nová vláda vypráská, by to třeba mohl nekdo dotáhnót. Ale bylo by to trochu zbytečný, pokud je motor KO a bouchlo by to znova, žejo.
- Přílohy
-
Deska.part05.rar- (299 KiB) Staženo 51 x
-
Deska.part04.rar- (299 KiB) Staženo 55 x
-
Deska.part03.rar- (299 KiB) Staženo 55 x
-
Deska.part02.rar- (299 KiB) Staženo 63 x
-
Deska.part01.rar- (299 KiB) Staženo 79 x
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
Deska.part09.rar- (240.44 KiB) Staženo 41 x
-
Deska.part08.rar- (299 KiB) Staženo 54 x
-
Deska.part07.rar- (299 KiB) Staženo 35 x
-
Deska.part06.rar- (299 KiB) Staženo 60 x
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
Akorát upozorňujou že dyž dojde k výměně měděnýho motoru za hliněnej, tak je potřeba kdesi v řídicí desce přepsat název 🤐, což teda vo tom vůbec nic netuším. A je votázka, esli prodejci co to vybrakovali kdo ví kde budou vědět, jakej motor tam byl (tipuju, že u tech novějších asi primárně všude hnilíkovej).
I když je ale možná maňál prostě jenom matoucí. Píšou, že nová MCU může byt použitá pro hnilíkovej ai měděnej motor. Stará jenom pro měděnej. V případě výměny motoru za hnilíkovej je potřeba vyměnit logicky MCU (a trojhallovu sondu). Pokud ale zachovám motour (esli bude dobrej, samo), tím pádem ai konfiguracu v řídicí deske a hallovy senzory, a MCU může byt použitá pro voba motoury a nic se na ní nepřepisuje, no tak by to ale mělo být buřt, ne?? Samozřejmě nejsu 🤐 abych bezdůvodně měnil měď za hlínu žejo.
Mám tai starej měřák na spotřebiče, tak jak motora sundám, bych měl byt schopnej měřením izolačního vodporu skrz 500 V změřit, esli jsou vinutí OK, nebo šluslý, když budou OK, bude stačit vyměnit invertor (nebo zkusit vopravit)…
Pozor ne všechny desky invertoru i když vypadají stejně, umí komunikovat s hlavní deskou bývá tam rozdílné kódování.
- jardafiala
- jardafiala
Milan_F - nechci zkoumat jak, normálně to vždycky funguje tak, že stáhnu a v TCM otevřu, tady ne, neřeším a zvědavost utlumím.
Je to dělený archiv. Nutno stáhnout všechny části. Musí mít správné jméno a pak to jde normálně extrahovat ve WinRARu. TCMDR mi to taky neotevřel.
Dále netuším, proč měl každej soubor po stažení na konci jména "_xxx", kde xxx bylo nějaký číslo. Po přejmenování na "Deska.part0x.rar" je WinRAR normálně extrahoval.
Obrázky nahraný anonymně na úložiště samozřejmě expirují. Já je nahrál na úložiště pod svým účtem a budou tam dokud je nesmažu nebo úložiště nevezme čert.
- Behemot
- Kontaktovat uživatele:
bu2520: šak vo tom píšu, podle maňálu má ta novější MCU jet s voběma verzema motorů, a typ je zapsanej v řídicí desce, takže by to čistě teoreticky mohlo stačit fakt jenom vosadit
za ty prachy se mi pomalu ani nechce s tím crcat, abych byl upřímnej
Když jsem pak připojil menší napětí z ext. zdroje na filtrační kondy za LNK tak MCU na desce naběhl a deska fungovala.
Shodou okolností jsem po čase objevil na SD vyhozené desky z praček, kde byly přesně tyhle LNK šváby. Nějaké byly k.o. ale asi deset ks. OK. Bylo to peklo jej teda dostat ven z oboustranné desky, nakonec jsem ho regulerně vyřízl mikroflexou, ale po výměně v desce ledničky ožila a jede.
Teď mě tady podobně chcípl TNYxxx šváb v kávovaru, odstřelilo to celou přední část švába. Mám taky dilema jestli to mám opravovat.
Zajímalo by mě obecně, proč takhle často odchází (zkratují) mosfety ve spínaných zdrojích, nějaké napěťové špičky?