Daewoo CP775 - ztrata obrazu
Moderátor: Moderátoři
Daewoo CP775 - ztrata obrazu
mam tu jeden problem - cca po 8 mesicich se mi dostala do ruky TV od meho pribuzneho, kde jsem menil VN trafo a Tr. koncoveho budiciho stupne . U trafa byla prorazena izolace. Ted se obraz celkem pozvolna ztratil (zvuk jede) - respektive zacal se kroutit a zmensovat, az se ztratil ! Kolem koncoveho stupne vypada vse OK , a tak nevim. Jeste nez zacnu prochazet jednotlive soucastky, tak se obracim na vas o malou radu ci popostrceni, kam drive pohledet.
Diky
-
Návštěvník
můžeš mít přerušený R v napájení + B,studený spoj v obvodech
napájecích,nebo ve VN části v obvodu VN trafa,možností je mnoho,také může být závada v obvodu řádkového budiče,nebo v jeho napájení...
chtělo by to schema... a hlavně zkontrolovat napájecí napětí
na sekundáru zdroje...
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
Takže asi hledat někde v tom buzení, vadný Q402, C404, R401, R405, R407, C401, D401, D402, T401 (budící trafo), Q401.....
- PetrK
- Kontaktovat uživatele:
vopi píše:.....Budici trafo jsem jeste nejak nemerel, resp. nevim jakou by mel mit cca indukcnost, ale prepaleny neni, ale je mozny ze bude mit spekle zavity !
Nevím, to se mě ještě nestalo, pokud bylo špatné tak proto že bylo přerušené (např. v místě zaletování k jednomu z vývodů)...
Někde tam být ale chyba musí, například ten budící tranzistor bych zkusil vyměnit i v případě že na změření se zdá dobrý. Nevím co bych dál poradil, pokud opravdu budící impuls již na bázi budícího tr je dobrý....
Někdy jsou to špeky, zrovna tento týden jsem se pral s Nokií kde byla vadná jedna dioda na sekundárnu imp. trafa ale na změření se tvářila že je dobrá!! U tranzistorů se mě to už taky stalo.
Schema máš? Kdyby né tak mohu poslat.