BM215 a 215A

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od stepa »

mtajovsky píše:
stepa píše:Kolik potrebujes toho pertinaxu?

Díky, už jsem ty peníze obětoval.

Jo, v pohode...doma neco nasyslenyho mam, tak jsem myslel ze bych mohl pomoci :)
vombat
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od vombat »

Po výše popsaných problémech jsem povyměňoval kondensátory, proměřil napětí a dostavil kalibraci síťového napětí.I po těch letech napěťový a proudový dělič sedí dobře. Oproti schématu tam byl navíc kondensátor 10M připojený paralelně k měřidlu, asi lepší ustálení ručky resp. tlumení. Pročistil přepínače a namazal jejich rohatky. Tolerance napětí sedí podle manuálu. Z netu jsem měl staženy chybějící karty, v klidu vytiskl na kladívkovou čtvrtku a když jsem stříhal kartu, kde je použití BM jako střídavého zdroje, tak jsem přišel na to, že tam mají uvedeny efektivní hodnoty, tj. 1.414 menší než je popiska na panelu přístroje, kde je tudíž hodnota napětí maximální k čemuž jsme nakonec dospěli i v diskuzi. Tak to někdy chodí. Doufám, že příspěvek poslouží majitelům těchto přístrojů, resp. jak je mají zkontrolovat a seřídit.
Sendyx

#78 Příspěvek od Sendyx »

K BM215 existuje nějaký článek, kde je popsáno jednak možnost použití externího anodového zdroje, jednak úpravy, které zvyšují stabilitu některých elek v něm zapojených. Nemá to někdo ??
stepa
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od stepa »

Nekdo jste v tomhle vlaknu shanel dokumentaci k BM215A...myslim, ze to byl caven, nebo vombat. Jedna je na aukru:
http://www.aukro.cz/item326866485_original_dokumentace_k_zkouseci_lamp_bm215a.html
vombat
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od vombat »

Tuhle brožurku mám. Není tam ani slovo o jakémkoliv servisním nastavení, jen návod, schéma a technická data. Návod je i na kartách. V trochu jiné podobě je ke stažení - někde výše v diskuzi je odkaz.
marshal

#81 Příspěvek od marshal »

náhodou jsem sem zabloudil a koukám že BM 215 je docela populární, tak mě napadlo přehrabat svůj "archiv". Asi v r 1966 jsem byl na školení v Tesle Brno v servisním středisku. Bohužel dokumentaci mi nedali, ale měl jsem k ní přístup tak jsem opsal co jsem považoval za užitečné,mimo jiné taky oživovací předpis pro BM 215.
Mám to ve zkrácené formě narychlo ručně psaných poznámek - co jsem považoval za potřebné pro mě, musel bych to nějak přepsat. Bude-li zájem tak to udělám.
zdenoeddie666

#82 Příspěvek od zdenoeddie666 »

marshal píše:náhodou jsem sem zabloudil a koukám že BM 215 je docela populární, tak mě napadlo přehrabat svůj "archiv". Asi v r 1966 jsem byl na školení v Tesle Brno v servisním středisku. Bohužel dokumentaci mi nedali, ale měl jsem k ní přístup tak jsem opsal co jsem považoval za užitečné,mimo jiné taky oživovací předpis pro BM 215.
Mám to ve zkrácené formě narychlo ručně psaných poznámek - co jsem považoval za potřebné pro mě, musel bych to nějak přepsat. Bude-li zájem tak to udělám.

ahoj bol by som velmi vdacny ak by si to urobil,kedze prave tiez reparujem tento merac.DAKUJEM
caven

#83 Příspěvek od caven »

no myslím že by byl vděčný kdokoliv ;)
marshal

#84 Příspěvek od marshal »

tak jsem něco zplodil se zažloutlých poznámek, je to už 40 let, snad jsem něco nezvoral. (přistupujte k tomu dle možnosti s rezervou).
přeji správná měrění.
caven

#85 Příspěvek od caven »

hmm ale nějak to nemohu najít kde to stáhnout :?
zdenoeddie666

#86 Příspěvek od zdenoeddie666 »

Dakujem za navod.
Je to na uploade :wink:
grrrrrrrr

#87 Příspěvek od grrrrrrrr »

Zdravim,

Jsou prosim jeste nekde ty poznamky na uploadu? Nejak to tam nemuzu najit.
Dik.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“