Snad to nebude tak horký

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Snad to nebude tak horký

#1 Příspěvek od TAKJAN »

ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

loni jsem zrušil skype, tak letos zruším i whatsapp . . .
. . . jsou i jiné appky
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak skype se tak nějak zrušil sám.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Neboj, nebude to tak horké a pár reklam si po dvouhodinovém hovoru zdarma ani nevšimneš. A ty reklamy budou jen v tom wocasu. :lol:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

A to mám za měsíc tak dva dotazy, proč to nemám. Vždycky odpovídám, že protože to patří Cukříkovi.
Každýmu říkám, mail, nebo SMS, víc nepotřebuju. V nouzi volej. SMS v režimu RCS chatu jsou dost skok vpřed, stačí.
Hejnicek

#6 Příspěvek od Hejnicek »

forbidden píše:A to mám za měsíc tak dva dotazy, proč to nemám.
Každýmu říkám, mail, nebo SMS, víc nepotřebuju. V nouzi volej.
Kdyz Tvuj text jeste zkratim, tak to mam presne takhle.
Mame to skoro 1:1 :wink:
eleferner

#7 Příspěvek od eleferner »

V anglictine pro to maji nove slovo "enshittification":

https://en.wikipedia.org/wiki/Enshittification

Pripadne cesky preklad:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Enshittifikace

:P
ransom

#8 Příspěvek od ransom »

Navrhuji český výraz "znahovnění".
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Pokud tam polezou reklamy odesílateli mi nevadí. Pokud to bude obtěžovat mě jako příjemce, už se mi nikdo nedovolá.
..to bude jen ňákej odpůrek
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

forbidden píše:A to mám za měsíc tak dva dotazy, proč to nemám... ...V nouzi volej. SMS v režimu RCS chatu jsou dost skok vpřed, stačí.
Jsem na tom stejně. Od té doby, co se ICQ a Skype staly obtěžujícími až nepoužitelnými, jsem je nepoužil a na dalších počítačích, natož na mobilu, je nespustil. Naposledy jsem byl hecován do Whatsappu - jakkoli vypadal výhodně, odmítl jsem s tím, že nic není zadarmo a, jestli dnes je, zítra nebude. A už je to tady.
Za telefon i internet platím a pokládám to za normální.

Telefon i telegraf, potažmo dálnopis, byly vždycky placené služby. Doma neměl telefon kdekdo, někteří se zavedení vlastní linky ani nedožili. Pusté drby a žvanění o ničem, když už halt někdo ten telefon měl, skončily před asi 60 lety s časovým zpoplatněním místních hovorů, které předtím stály třicet haléřů bez ohledu na čas.
Pak už bylo levnější něco probrat v partě či v hospodě, a, co se naplánovalo a dohodlo, platilo i za měsíc, žádná změna každých pět minut. Chaos ve jménu flexibility se taky nějak nepěstoval; že na to někdy dojde, jsme si nedokázali představit ani my, co jsme sdělovací techniku vystudovali. Ještě tak autoři sci-fi...
Vždycky se mi s takovým tématem vrací otázka: jak jsme tehdy vůbec mohli přežít?
lesana87

#11 Příspěvek od lesana87 »

Tenkrát stačilo, když měl někdo z party hodinky nebo když bylo vidět na hodiny na kostelní věži, aby bylo možno splnit příkaz "Ve dvanáct/v šest ať jste tu na oběd/večeři." :D
MiraSt

#12 Příspěvek od MiraSt »

My v porevoluční době co jsme si chtěli pokecat a telefon nebyl, jsme si pořídili CB. Mělo to taky jisté omezení, ale čas a poplatky nás neomezovaly. Ale ty doby jsou už pryč. Kdo ví... Možná se vrátí. Stále to mám funkční. Možná i kamarádi. Stejně jako teď kdy na pásmu zůstali jenom ti skalní (důchodci). :-)
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
josef_novak

#13 Příspěvek od josef_novak »

Jenže i ta nejlevnější Formel 1 stála po revoluci jednu výplatu, anténa půl výplaty, časem selektivní volba za další výplatu, potom lepší stanice za dvě výplaty a to byly poplatky předplacené na hodně dlouho.
Filtrování veškeré reklamy v Androidu je jednoduché přes vnitřní VPNku.
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

Jako nevýhody jako šmírování to má, ale to má každá aplikace. Na druhou stranu je rychlý, na PC se píše dobře, lze tam přetáhnou vlastně všechno, lehce přeposlat. Hovory v podstatě zdarma. Ale nikdo z mého okolí nevykecává. "Telefonické hovory mají být jasné, stručné a krátké" :D
Dekker

#15 Příspěvek od Dekker »

hmmm já tak nostalgicky vzpomínám na ICQ, jako klienta jsem používal Mirandu a měl jsem tam nejen to ICQ, ale i další kanály. a pak mIRC když už někdo chtěl skupinovku.
SKype přišel až pak a přesto to na ICQ žilo i když se tam začali ukazovat reklamy.

Dnes jsou ty doby nenávratně pryč zničeny xichtoknihou a děsně uspěchanou dobou kdy všichni musej bejt u všeho a bez historie chatu i týdny dozadu by nevěděli co je za den
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“