Renovace osciloskopu Tektronix 213
Moderátor: Moderátoři
Renovace osciloskopu Tektronix 213
Našel jsem vadný tantal a vyměnil, teď naběhne. Měření bylo divné, problém byl v attenuátoru. Akumulátor jsem nahradil DC-DC měničem 12V-2,4V, 3A, který jsem dal za stínění do prostoru pro akumulátory. Dozadu je vyvedený krátký napájecí kabel s konektorem a napájet se bude z 12V adaptéru.
Problém byly chybějící knoflíky. Plast je po letech totálně zkřehlý a během sundavání se mi jeden knoflík totálně rozpadl v ruce. Rozhodl jsem se vyrobit hmatníky nové, zaformovat jeden hmatník a odlít si z polyuretanuvé pryskyřice nové. Postup jsem nafotli, možná bude pro někoho zajímavý.
- jardafiala
No, ono to není moc triviální a je na to potřeba dost věcí. Už jenom ten silikon a pryskyřice se nedají koupit v malém balení a velké není žádná láce. Pak je třeba nějaká vývěva (stačí ledničkový kompresor) na vakuování silikonu, aby ve formě nebyly bublinky. A pak mám přetlakovou komoru na 10atm pro přetlakové odlévání. Mnoho let jsem se věnoval modelařině a tak to mám, a samozřejmě ještě zkušenosti. Proto je to pro mě první volba. Dalo by se to udělat SLA 3D tiskem, ale to mě jednak nebaví a taky ten povrch stojí dost za prd a následná úprava je pakárna.samec píše:Takto nejako som navrhoval v inom vlákne odliať hmatník tlačidla, ale nebolo k tomu dostatok odvahy.
Nechci tam žádné akumulátory, protože je to sbírkový přistroj a neplánuji s ním žádný pravidelný provoz. Udělal jsem to tak, že na občasné pohrání to připojím na adaptér. A kdyby bylo potřeba, stačí vyndat DC-DC měnič a dát tam akumulátory a je to v původním stavu. Žádná změna, kterou jsem udělal není nevratná a tak se mi to líbí.rnbw píše:Dal by som tam NiMH clanky, napr. ReCyko+ 5700mAh.
- jardafiala
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: