Win11 - Jak se zbavit edgewebview2
Moderátor: Moderátoři
Win11 - Jak se zbavit edgewebview2
tahleta potfora se spouští nevím proč a to hned několikrát. Zabírá si systémové prostředky a zpomaluje to komunikaci. Jde o technologický počítač, nejsou tam žádné office, není třeba přístup na internet. Ovládá jen technologie, přihlášen je pouze výchozí jeden uživatel, nikdo PC nepoužívá.
Zkusil jsem to odinstalovat, odinstaloval jsem i edge, ale vždycky se to odněkud natáhne.
Úplně nejlepší by bylo zbavit se spouštění položky Hledat, která ty procesy spouští, tohle mi dělá problémy i na jiných počítačích (kde to spouští zase jiné procesy).
Díky.
- pocitujlasku
- pocitujlasku
K tomu procesu "Hledat" - na jiných strojích spouští třeba aplikaci Fotky, nebo taskmgr. Kvůli tomu třeba přestalo v aplikaci fungovat tlačítko pro restart stroje (místo restartu se dvě hodiny motá a pak se pouze odhlásí). Musel jsem to ošetřit "sestřelením" procesů Microsoft.Photos, taskhost, SearchHost před restartem. Opět jde o pc pro ovládání technologie s dotykovou obrazovkou, kde nikdo žádné fotky neotvírá.
Neřešme prosím, zda to systém potřebuje. Řešme jak se toho zbavit.
Díky.
Webview2 komponentu používa interne Teams, Office, Outlook, niektoré služby Windowsu ako vyhľadávanie (Search), no a potom tí, ktorým sa nechcelo písať užívateľské rozhranie aplikácii v natívnom kóde alebo aspoň dotnete.
Keď chceš kto to spúšťa konkrétne, stiahni si zo stránok Microsoftu Process Explorer. Viď:
Upozorňujem, že si si práve vypol vyhľadávanie súborov cez Explorer. Čert vie, čo všetko je na tej službe závislé, takže prirátaj k tomu ešte to
Takže webview znovu sestřelený, spuštěna odinstalace, v registrech úpravy na zákaz edgewebview, widgety ošetřeny skriptem v powershellu, zákaz služby edgeupdate (stejně tam edge není).
Po restartu normální spuštění, technologie funkční a edgewebview se neobjevil. Tak snad v pořádku.
Moc díky za nakopnutí.
A už keď budeš mať Linux, tak vypni access time. Úžasne to zrýchli prácu, predĺži životnosť diskov a vyrieši množstvo problémov.