Třídění a uskladnění součástek

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jenicek

#61 Příspěvek od jenicek »

Mám to podobně jako Judeware. Jen těch Marsek mám asi 15 a k tomu pak šuplíky UH ve 4 velikostech asi 200ks.
Největší prdel mám z těch, kteří když jsou u mě, tak mi řikaj jakej jsem sysel a blázen a za tejden si v neděli přijdou pro to a to že to nutně potřebujou.
Prostě není nad to šáhnout a mít. 8-) :lol:
ok1hga

#62 Příspěvek od ok1hga »

jenicek píše:Největší prdel mám z těch, kteří když jsou u mě, tak mi řikaj jakej jsem sysel a blázen a za tejden si v neděli dopoledne přijdou pro to a to, že to nutně potřebujou.
Prostě není nad to šáhnout a mít
. . . přesně !!!
HF_Tech

#63 Příspěvek od HF_Tech »

Kdyby někomu byly marsky malé, tak je tu ještě profi řešení.
Akorát se už musí hlídat únosnost podlahy :)
Přílohy
Skladové-otevřené-přepravky-v-euro-formátu.jpg
Skladové-otevřené-přepravky-v-euro-formátu.jpg
judeware

#64 Příspěvek od judeware »

jenicek píše:...jsem sysel a blázen...
"Ty vole, na co toho máš tolik? K čemu tolik brouků, tady těch dalších blbých čudlíků...? Stejně to pak Ondra s Davidem všechno vyhodí!" (častá slova sestry, případně i mé matky)

Ondra a David jsou synovci (32 a 31 let).
rnbw

#65 Příspěvek od rnbw »

HF_Tech: Tie prepravky s dierou su dost nevhodne. Vsetko z nich vypadava. Jednu som dostal s nejakymi kramami vnutri a diera bola prelepena nejakym plexi - aby sa to dalo pouzivat.
samec

#66 Příspěvek od samec »

Môj prvý organizér značky Smrečina ešte z čias asi šiestej triedy základnej školy. Krabičky sú zlepené lepiacou páskou z vnútornej strany, takže sa dajú rozobrať bez poškodenia potlače. Z počiatku som krabičky len zbieral, lenže súčiastky pribúdali rýchlejšie než krabičky, ani som v blízkej rodine nemal žiadného tuhého fajčiara, ani podpaľača, tak som na strednej škole začal krabičky kupovať. Stále to bol v tej dobe najlacnejší, najskladnejší a najpraktickejší prenosný organizér. Až sa divím, že to nikto nepozná.

Dnes používam skôr uzatvárateľné sáčky. Pracnejšie sa s nimi manipuluje, ale sú lacnejšie a nezaberajú toľko hluchého pirestoru, ako poloprázdne krabičky.
Přílohy
organizer_smrecina.jpg
organizer_smrecina.jpg
jenicek

#67 Příspěvek od jenicek »

Jo taky mám pár organizerů ze slepenejch papírovejch krabiček, ale větších od STmicroelectronics.
Ty plastový bedýnky z foto výše mi přijdou naprd, já mám tohle. Dělali to už za komančů a byl to systém UH. Jen cena dnes je nesmysl, já to nakoupil když rušili sklad po 10kč.
https://www.rajapack.cz/skladovani-mani ... K120N.html
Celeron

#68 Příspěvek od Celeron »

Dost dobrý byly taky stohovací šuplata podobný tomuhle. Rám to mělo pro každý šuple samostatně, spojovalo se to přes rybiny. Taky to bylo už za bolševika. Šuple nebylo průhledný s možností přepážky. Dost to používali prodejci, třeba Švagerka v HK nebo Eltip v Perníkově tím měli obloženou půlku krámu. Na netu jsem o tom nenašel ani čárku. Nejspíš to byl Plastimat, kde je mu dnes konec.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#69 Příspěvek od xsc »

Ty šuplata doteď používají v GM. Ale jsou dost velká, je to buď na větší kusy nebo pro kšeft. Já je kdysi používal po uříznutí ucha jako stavební krabičku.
Celeron

#70 Příspěvek od Celeron »

Šířka cca 100, výška cca 50 a hloubka cca 140 mm. To mi nepřijde zas tak moc velký. V hradeckým GME měly jiný, trochu větší, čelo měly šikmý dopředu k uchu a nad ním byla asi 20 mm škvíra. Pro ty později vytvořený prodejny už asi starý s rovným čelem nebyly k sehnání.
Jirka

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Habesan »

judeware píše: Stejně to pak Ondra s Davidem všechno vyhodí!" (častá slova sestry,
Měl bys jí odpovědět, že synovec není neopominutelným dědicem.
Celeron

#72 Příspěvek od Celeron »

Zrovna teď mají v Penny balení 12 ks korejtek tak akorát na vývodový součástky nebo spojmat. Cena přijatelná, 139 za balení. Má ta vzadu závěsný háčky. Nevím, co k tomu patří za závěsnou desku, tu nemají. Asi by k tomu pasovalo nějaký hrubý sejto.
https://files.rewe.co.at/PennyIntLeafle ... 026_sa/24/ Vpravo uprostřed.
Jirka

samec

#73 Příspěvek od samec »

Celeron píše:Šířka cca 100, výška cca 50 a hloubka cca 140 mm. To mi nepřijde zas tak moc velký.
Jak chceš do toho roztriediť rezistory v rade E12 a kondenzátory v rade E6 aj podľa napätia? To je vhodné tak snáď na klince.
ransom

#74 Příspěvek od ransom »

Používám ploché pořadače. Dokupuju je ve stejném rozměru kvůli stohování. Popsané jsou na čelech samolepkami. Mám takhle většinu součástek. Kromě toho, co vyžaduje spíš krabici od bot.

Rezistory v označených pytlíčkách seřazené podle hodnoty, v každé přihrádce jeden řád. Větší kusy a rezervní balení se vejdou na konec.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#75 Příspěvek od Celeron »

samec píše:Jak chceš do toho roztriediť rezistory v rade E12 a kondenzátory v rade E6 aj podľa napätia?
Zeptej se jak to dělají v GME. Tam je používaj skoro 35 let. :roll:
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Součástky“