Jack 3,5mm - dostupnost, kvalita, provedení atd.

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferdislav

#16 Příspěvek od ferdislav »

jj ty menší jsou hůře dohledatelné, třebas Rean je má podobně viz odkaz
https://www.rean-connectors.com/media/1 ... es.pdf?v=1
https://www.tme.eu/cz/details/nys231bg/ ... jack/rean/

On když ti vydrží, cos koupil, tak třeba i za stovku je ta cena ještě dobrá, z toho bych si hlavu nedělal : )
rampage

#17 Příspěvek od rampage »

Po neblahej skúsenosti s tými šikmáckymi "zlatými" stereojackmi o 2 príspevky dozadu, kde som musel zalomený kolík ľavého kanálu dostávať von z mobilu, za mňa už iba Neutrik.
Neskôr sa mi podarilo nájsť balenie, kde som mal tých šikmákov pravdepodobne z tej istej šarže, nepoužité. Všetky sa už pretáčali a mali zlý kontakt, takže toto bola iba otázka času.
Naposledy upravil(a) rampage dne 07 úno 2026, 23:48, celkem upraveno 1 x.
judeware

#18 Příspěvek od judeware »

Šlo o zásilky z neon-el a avelektronik. Hledal jsem levnější i dražší jacky. A aby to dávalo smysl (trochu eliminovat cenu dopravy), vzal jsem u obou pár věcí navíc. Trafo "Elektropřístroj", drobné nářadí, DINy do zásoby, kuprextit a malá, intefejsová krabička (viz foto), ze které mě zajímal jen DIN. Využil by někdo MA741CN a RVHPovský NE555?
Přílohy
InterFace.jpg
InterFace.jpg
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Mi ty žlutý za pár kaček soluží dobře , nic nežlutýho odtama neberu .
PotPalo

#20 Příspěvek od PotPalo »

Ono je tam ten problém, že sa to musí sakra rýchlo naletovať. A to zasa nechce držať na tom kovovom očku. Keď sa to letuje trochu dlhšie, kov sa rozohreje až sa roztopí plast pod ním a uvoľní sa to, potom to už hnevá. Toto pri tých tesláckych nehrozí, tam nieje plast ale cuprextit, či ako sa to volá, a ten sa teplom ani nehne. Takže kto vie tie lacné konektory dobre letovať, tomu môžu aj dobre slúžiť. Zrejme treba pliešok zdrsniť, použiť kvalitné tavidlo, a so silne rozohriatym hrotom naň za 0,5 sekundy naniesť cín. A to sa ešte zvykne uvoľniť aj plech pre GND držiaci kábel a nemá dobrý spoj (poznať to podľa toho že sa dá otáčať), ten som zvykol tiež letovať k tomu telu so závitom aby to nehnevalo.
VASEK_W

#21 Příspěvek od VASEK_W »

PotPalo: moje řeč, vše napsané potvrzuji na 100% !!! Proto jsem již výše psal, že to vše propajuji, protože se to mezi sebou protáčí, ale střední vývod (pravý kanál) stejně není přístupný na propájení :-(

judeware: Petře, ten vroubkovaný s pružinkou na ochranu vývodu kabelu je právě ten totální šmejd. Ani ho nezkoušej pájet, zbytečná práce :-(

Vašek
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Pri spajkovani odporucam nielen pracovat rychlo, ale aj upnut konektor do zveraku (za tu zasuvnu cast). Tieto zlate som tiez spajkoval a ziadny vyrazny problem s tym nebol. Ci sa to neskor nerozpadlo, to neviem - nebolo to pre mna.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Opět tvrdím , z vlastní zkušenosti , používám je i nyní v této chvíli . Mám rozvod audia z pc po baráku a všechny spoje z nich .
vaclavpe

#24 Příspěvek od vaclavpe »

Co se týče jacků 3,5mm, několikrát se mi stalo, že některý nešel nacpat do stávajícího konektoru. A jiný pro změnu bez problémů. Takže jsem je začal měřit a u těch, co nešly, byla o desetinu milimetru větší hlavička. Po zbroušení té desetinky pilníkem už problém nebyl. Dělaly mi to většinou ty "pozlacené". Tak to tam hlavně nervěte, zásuvka pro jacka není panenská blána, ta nepovolí...
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Mikras »

Na pájení (poniklovaných?) kontaktů konektorů používám Pájecí kapalinu na hliník od Elchemco. Stačí malá kapička, dotknout se ocínovaným hrotem páječky a ve zlomku sekundy je pocínováno. Připájení vodiče je pak opět záležitostí okamžiku. Kam to jde, dávám přes pájené kontakty i smršťovačku a případně i celek zatáhnu do většího průměru. Je to pak pevné, nic se v tom nehýbe a vydrží to.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Bohužel tyto lesklý povrchy jsou jako s bužírkou , strčíš do zásuvky , ale on nemá kontakt , to ty žlutý jo . Já používám na nikl , když nemá kontakt centr , propojím hřebík jedním drátkem s očkem , také pomocí této kapaliny .
Odpovědět

Zpět na „Součástky“