Podtlak v odpadním potrubí?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Podtlak v odpadním potrubí?

#1 Příspěvek od forbidden »

Sice je to úplně mimo, ale zkusím se zeptat. Dnes ráno opakovaně po pár minutách bylo slyšet z odpadů dost hlasitý hučení, normálně tam táhnul vzduch a vysálo to i sifony na záchodě i v umyvadlech. Nikdy jsem to nezažil, to je nějaký čištění kanalizace? Než jsem to lokalizoval, tak jsem lítal po baráku, co kde prasklo. :D
samec

#2 Příspěvek od samec »

BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Komínový efekt .
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

Že by podtlaková kanalizace. Bohužel tuto vymoženost, tu mám taky a dokud jsem neudělal díry do víka kontrolní šachty tak mi to normálně vysávalo vodu z hajzlu. Ten systém je dělaný vahadlem v jímce . V potrubí je stálý podtlak a když se v jímce nahromadí okolo ( tuším40l ) vahadlo se překlopí a odsaje se obsah. Záleží na stavu a seřízení. Třeba se tam na vahadlu usadil nějaký bordel.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Já vážně netuším, jestli mám odvětranej odpad. Ale když jsem byl v sobotu na střeše sundávat světýlka, tak to tam pěkně smrdělo kanálem, tak možná mám, nějaký komínky tam jsou. Jsem tu pátým rokem a toto se stalo poprvé, co vím.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

Mám odvětrání kanalizace a přesto to odsávání vody ze záchodu nebránilo.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

No vzhledem k tomu, jakej to byl fičák, tak nějaký malý odvětrávání nemělo šanci. Dvě patra byly vysátý skoro komplet, pět sifonů a jeden záchod. Druhej vydržel, bylo vidět jen chvění hladiny. Spodní patro vydrželo asi díky těm mixerům.
ferdislav

#8 Příspěvek od ferdislav »

Ono nejde ani tak o odvětrání jako o přisávání vzduchu, ty bazmeky na přisávání se dají doinstalovat.
Když je odpad třeba už zanešený,nebo je velký průtok,tak voda vytvoří špunt a táhne vše za sebou jako píst inj stříkačky.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Vojín kefalín , čo je to takové odvětrání a s tím přisávání vzduchu ??
ferdislav

#10 Příspěvek od ferdislav »

Odvětrání je stále průchozí vývod pro všechny společně,vede z hlavní odpadní
Pokud nestačí nebo není,jsou přisávací bazmeky do interiéru, mají membránu,ven nic nejde ale při odtoku membrána otevře a potrubí přisaje vzduch,tedy ho netáhne z hajzlu nebo syfonu
Starý baráky kde je litina -klasika
ransom

#11 Příspěvek od ransom »

V panelácích po zateplení a po výměně dveří a oken se občas stane, že vodu ze sifonů vytlačí nebo vytáhne vzduchotechnika. Z hajzlu ne, ale třeba ze sprchový vaničky, kde je rozdíl hladiny pod pět centimetrů.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Jindra2

#12 Příspěvek od Jindra2 »

Jindra
Přílohy
ventil.jpg
ventil.jpg
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Záhada vyřešena, žena když jela ráno do práce, tak dole v ulici potkala nějakou partu s autem co čistila kanály. Asi mají hodně výkonnej vysavač. :lol:
kbulda

#14 Příspěvek od kbulda »

Hodně výkonej vysavač = hovnocuc.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Hape »

Myslím, že hovnocucem se odsává až bordel shromážděný v šachtě nebo jímce. Ale pořádný tah v potrubí dokáže udělat krtek - tryska s několika zpětnými proudy, které čistí stěnu potrubí a současně jí tlačí dopředu do potrubí. A voda proudící za trysku sebou strhává i hodně vzduchu před tryskou. V uličním potrubí s větším průměrem se už musí použít krtek s pořádným průtokem aby měl dostatečný tah a větší množství body dobře odplavovalo nečistoty. A to způsobí i pořádný fičák před krtkem.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“