Svářečská samozatmívačka Parkside
Moderátor: Moderátoři
Svářečská samozatmívačka Parkside
Zrovna ji zkoumám. To zatmívání a jeho intenzita funguje asi správně bez výhrad ale nějak se mi nedaří spustit Ledkový přisvětlení. Zapnutej vypínač přisvětlení na Auto vevnitř, zapnutý zatmívání na boku na kukle. Šel jsem s tím do sklepa do tmy a nic, přísvit se nerozsvítil. Nemá to ještě nějakou další podmínku zapnutí? Baterky mají 1,52V.
Taky je dost na ∏ču sklápění kukly. Má se to nastavovat dvěna kroutítkama na boku kukly ale buď to v horní odklopený poloze nedrží a nebo drží zase moc a cuknutím hlavy se nesklopí. A pokud se sklopí, je to taková prda, že mě to poprvé málem zlomilo nos. Takhle blbě se kukla od Choboly bez samozatmívání nechovala. Možná je to tím, že to samozatmívání má proti pouhýmu sklu o dost vyšší hmotnost a když se při sklápění rozjede, má velkou setrvačnost. Nějakou dorazovou brzdu jsem na tom nenašel.
Máte ji někdo a poradil jste si s těma popsanejma problémama?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně stejnej problém mám taky, ale mám tuhletu, chtěl jsem velkej průzor.Celeron píše:...
Taky je dost na ∏ču sklápění kukly. Má se to nastavovat dvěna kroutítkama na boku kukly ale buď to v horní odklopený poloze nedrží a nebo drží zase moc a cuknutím hlavy se nesklopí. ...
Bohužel, levné kukly Parkside mívají různé problémy. Některé jsou hodně zatmavené i bez svařování, u některých je komplikované nastavení jak přisvětlení, tak stupně zatmavení.
Z manuálu:
LED svítidlo se soumrakovým snímačem
LED svítidlo 19 integrované do svářečské kukly se ovládá spínačem LED osvětlení 14 . Nejprve
nastavte požadovaný stupeň ztmavení. LED 19 můžete zapnout ručně – spínačem LED osvětlení 14
(střední poloha „ON“).
Svářečská kukla je vybavena soumrakovým snímačem. Ten se aktivuje přepnutím spínače LED
osvětlení 14 doprava do polohy „Auto“. Soumrakový snímač pak LED svítidlo v tmavém prostředí
automaticky zapne a v jasném prostředí ho automaticky vypne. Slouží k osvětlení předmětů, které se
mají svařovat v tmavém prostředí. Po ukončení práce a při skladování svářečské kukly má být spínač
LED osvětlení 14 vždy vypnutý (levá poloha „OFF“).
To sklápění jsem dost utáhl aby kukla držela nahoře a sklápím jí rukou. Něco málo, asi metr housenky jsem s kuklou dnes poprskal a celkem to jde. Měl jsem zatmívání nastavený na 11 a na trafo byl oblouk a obrys svařence docela slušně vidět. Reakce a zatmívání asi dobrý, písek v očích necítím.
- martinkopp
Samozřejmě teď se jako obvykle vyrojí pár rozumbradů jež budou tvrdit že s tím svařují roky a mají zrak jako rys a podobné kydy, ale tak tomu bylo i když doporučovali pít bělidlo s odčervovací mastí pro ovce a podobné nesmysly. Nevěnuj tomu žádnou pozornost a kup si značkovou kazetu jako 3M apod.
- martinkopp
-
petrfilipi
Pamatujete na komunistické Televizní noviny. Nějaký svářeč ve znělce pohodil hlavou, kukla mu spadla a už svářel.
A nerozchodil jsem ji. Baterky vyměněný, jejich kontakt změřenej, kroutítka a přepínače prošoupnutý a nic. Takže to bude druhá reklamace, při první nechodilo přisvícení. Výborný, první aspoň vydržela metr testovacího svaru, s druhou jsem neudělal vůbec nic, dám si vrátit peníze.