Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#451 Příspěvek od RayeR »

Jj, to je problem rady akupacku, i treba Parkside baterek z lidlu...
Nejhorsi je, kdyz to po takovem rozbalancovani naky "chytry" cip odstavi uplne (nekdy i prepali nevratnou pojistku) a nepomuze ani dobiti - je treba resetovat cip...
rnbw

#452 Příspěvek od rnbw »

Tu je tiez nejaky procesor, ale typ neviem - je zalakovane a nechcem to oskrabavat. Jednym vyvodom komunikuje s hlavnym procesorom - na displeji ukazuje stav baterie este presnejsie a vraj dokaze zobrazit aj rozne chyby nabijania. Prepalovaciu poistku nema, snad ani permanentne blokovanie.

[edit]
Nabija to asi pokym nejaky clanok nedosiahne 4,1V. Vtedy ostanu svietit vsetky LED a po chvili zhasnu. Vtedy sa nabijanie nevypne uplne, ale do clankov to pusta nejake pulzy. Snad na vyrovnanie.
Přílohy
atvel_bateria_2.jpg
atvel_bateria_2.jpg
atvel_bateria_1.jpg
atvel_bateria_1.jpg
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od RayeR »

Predloni sem reverzoval ten parkside aku, byla tu o tom rec v jinem vlakne, a ten nema ani balancing, jen ochranu, ktera to odpoji pri dosazeni Umax na prvnim clanku, takze ostatni se nedobijou naplno a casem se to rozbalancuje...
http://rayer.g6.cz/elektro/liionchg.htm ... KSIDE_X20V

Jeste sem zkoumal jeden starsi HDD WD VelociRaptor, ktery se choval trochu podivne. Pri prvnim pohledu na SMART OK, zadne BB ani pending. Quicktest OK. Zacal sem formatovat oddily a najednou tuk tuk recoverying... a udalo se na nem par bedaru. Ve SMARTu se objevily 4 pending sektory. Tak jsem zkousel dat ve Victorii plny R/W test a este selftest a bedary zahadne mizely, formatovani oddilu probehlo hladce. Ve SMARTu je aktualne zas 0 realloc, 0 pending. Predpokladam, ze se asi realokovaly z nake rezervy, ale z nakeho duvodu je to nezapocetlo. Nebo ze by se tim R/W testem zahadne vzpamatovaly?
rnbw

#454 Příspěvek od rnbw »

Niekedy byvaju sektory necitatelne ale po novom zapise su OK.
Windowsacky format z neznameho dovodu sektory najprv cita.
Kazdy "novy" disk najprv prepisem (dd if=/dev/zero ... ), az potom spustam smart short a nasledne long test.
judeware

#455 Příspěvek od judeware »

• [1] BK156. Vzadu je dodatečně vrtané řešeto pro malý interní reproduktor.

• [2, 3, 4] Transiwatt 140P. Po ručním odkrytování (chyběly šrouby, poslední cm ohybu je pomuchlaný) jsem se ušklíbl, anžto deska je motivem nahoru a tudížžž se nedají střeva snadno fotit. Žádné hnědavé tam zřejmě nejsou a převažují "novější" el. TF. Nemá žádné korekčníky.

• [5] Neznámý vojín "rr". Možná je i gramopotentní. :nevim:
Přílohy
IMG_0711.JPG
Co je zač?
Co je zač?
IMG_0715.JPG
Na malé straně jen dva dráty?
Na malé straně jen dva dráty?
IMG_0714.JPG
Hnízdo na DINu je "originál"?
Hnízdo na DINu je "originál"?
IMG_0712.JPG
Transiwatt 140P
Transiwatt 140P
IMG_0713.JPG
BK156
BK156
Naposledy upravil(a) judeware dne 11 úno 2026, 21:49, celkem upraveno 1 x.
judeware

#456 Příspěvek od judeware »

Střeva neznámého. Takto nemožně rozšroubované to bylo. Obal je dřevěný kvádr se vzdušným předním a zadním čelem. Kostra a elektrostřeva se do něj zasouvají, teoreticky stačí za účelem demontážžž povolit jeden šroub (nebyl tam). Skříňka nemá žádné nožky. 2+2+1 tr., (lichý je KD503), svíčkové diody russké. Minimum hnědavých (min. dva naprasklé). Výrazně složitější zapojení oproti TW140P.
Přílohy
IMG_0710.JPG
Co je to za typ?
Co je to za typ?
EKKAR

#457 Příspěvek od EKKAR »

Korekční preamp připomíná Zetawatt nebo obdobnej nf preamp z RK tuším ze 74.roku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZVUK2000

#458 Příspěvek od ZVUK2000 »

Nějak mi ve své době uniklo že už se dělaly dvoubarevné LEDky. Ta úplně vpravo bude asi VQA70 nebo 80.
EKKAR

#459 Příspěvek od EKKAR »

Jo, dělaly se - třívývodová červená+zelená, když se zapojily oba "systémy", svítila oranžově. A pak trojvývodová žlutá+zelená, která při společnýmn svícení měla zelenožlutou barvu. Vím, že se dovážely dvojvývodový červeno-zelený, který svítily jednou barvou podle přivedený polarity (čipy byly zapojený antiparalelně). Tohle platilo zhruba do začátku 90.let. Pak se objevily první (samozřejmě dovozový) trojbarevný (červená, žlutá a zelená) a během "devadesátek" se s rozvojem výroby modře svítících LED začaly objevovat na trhu i RGB LED. To už ale ve Vrchlabí výroba dávno neběžela ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#460 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Korekční preamp připomíná Zetawatt nebo obdobnej nf preamp z RK tuším ze 74.roku.
Ten tranzistorovej korekčák alá Zetawatt jsem měl v zesáku, co jsem stavěl v roce 1979. Takže rok jsi asi trefil. Ale koncák u toho byl jinej, jedna velká deska a na konci měly být 4 KD-čka. Ale matně vzpomínám, že KD50x byl úzkej profil a tak tam byly KU605. Pak to ze mě někdo vykručel i s bednama.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PavelFF

#461 Příspěvek od PavelFF »

Předzesilovač je Transiwat TW40.
EKKAR

#462 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:
EKKAR píše:Korekční preamp připomíná Zetawatt nebo obdobnej nf preamp z RK tuším ze 74.roku.
Ten tranzistorovej korekčák alá Zetawatt jsem měl v zesáku, co jsem stavěl v roce 1979. Takže rok jsi asi trefil. ... .
I hovnajs, velebnosti - Zetawatt měl korekce od samýho začátku s operákama, nejdřív s MAA741 a následně s piešťanskou pomstou audiofilům MA1458. Ale má podobně rozmístěný kondíky a odpory kolem tandemovejch poťáků řady TP280 jako ten tady popisovanej.
ransom

#463 Příspěvek od ransom »

Jenomže ten na obrázku je tranzistorovej s KC149. Takže rozhodně není à la Zettawatt.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
PavelFF

#464 Příspěvek od PavelFF »

Tady je od něj schéma. To jsem zpětně odvodil z fotky desky :)
Přílohy
tw40_3.jpg
tw40_3.jpg
judeware

#465 Příspěvek od judeware »

Já našel jen od TW140P. Ono to opravdu slaboproudě třídrátové není. :oops: Zato je gramoimpotentní. :( Na papíře to nevypadá složitě. Ovšem že by se mi chtělo (do důchodu času dost, napočítal jsem 3292) zahájit restaurátorštinu zrenovováním předku... :nevim: Jak a čím tam ty nápisy dělali? Napadla mě v prvním momentu jen taková šílenost - použít řešení, které se používá u firemních pomalovanců, tj. vozidel, která jsou polepená dle řemeslníka-zadavatele, např. "DERADO - deratizace Novák" apod. Samozřejmě malými písmenky (pokud by něco takovéího šlo provést). Nebo snad nějakými štítky? A lakýra taky nejsem. :oops:
Přílohy
TW140P.PDF
Raději ke stažení
(54.04 KiB) Staženo 60 x
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“