A to si představ, že na vozovce tam je vyznačenej pumpíčopruh, leč oni po něm nejedou, ale motají se v pruhu pro motorový vozidla. Při prvním pokusu jednou takovou bandu vytroubit jsem byl další osobou vezenou na palubě briskně okřiknutej, že je mám nechat bejt, když mi nic nedělaj (!!!!) - je místní rezident, tak jsem radši držel hubu a krok, ale podruhý už jsem mu svezení nenabízel ...jardafiala píše:To je legrační, jak stříká adrenalin i z uší kvůli pumpičkářům. No já se na bájcyklu silnicím vyhýbám, (viz třeba zde https://mapy.com/s/mucerorege ) ale o to víc leju v hospodách. A když už musím na silnici, tak se držím co nejvíc vpravo případně uhnu autu mimo silnici kde to jde...
Pomoc s určením konkrétního typu motoru - prosba
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Je teda pravda, že ne každej automat bych skousnul. Robotickou převodovku ani náhodou, nelíbí se mi variátor (ani u skútra), taky koncernový DSG jsem zažil nějak divně naladěný a totálně letargický. Ale asi blbá série, jinak to prej chodí slušně.
Měl jsem obavy ze střídání, ale denně lezu z automatu do manuálu a zase zpátky - a nic. Nejspíš se při přesednutí v palici vyvolávají podprogramy.
- vasekpetr1
- jardafiala
Pumpička byla doména venkova a nákupu v Jednotě. Dneska je to cool a echt, osedlá to kdejaká pi*da co si myslí že má na silnici absolutní přednost a právo počínat si jak pi*da, podobně jako "absolutní" právo na přechodu pro chodce a k tomu to projede na kole. Divíte se že jsou motoristi na cyklisty nasraný? Ja ne.
Obrovskej negativní vliv na tohle má absence výuky dopravní výchovy na základních školách, kterou už komunisti považovali za docela zásadní a potřebnou. V momentě, kdy post-komunistická nomenklatura tuhle část povinnýho vzdělávání jako komunistickej nesmysl zrušila, udělala asi jednu z nejhorších mědvědích služeb společnosti, jakou udělat mohla. Na pozici řidičů přišla generace, která nepoznala vysloveně vnucenou dopravní výchovu, takže jim výslovně chybí ty nejzákladnější instinkty (například "než někam strčím čumák, musím se tam mít možnost aspoň kouknout") získaný už ve stádiu malýho děcka pochodujícího vedle mámy po chodníku respektive malýho pumpýčisty motajícího se pod dozorem někoho staršího za řídítkama. A tím je to fšecko fprdeli - na obou stranách veškerejch konfliktů se den ode dne vyskytujou ve větším a větším procentu pitomci neschopný si uvědomit základní fyzikální aspekty dopravního pohybu. Chodec i pumpýčista si odmítá připouštět fakt, že rozjetej 40tunovej náklaďák/tramvajová souprava nedokáže zastavit na pár metrech, protože mu nikdo pod hrozbou nějakýho smrtelnýho rizika nevnucuje potenciální následky už od doby, kdy je mozek schopnej dokonale zautomatizovat chování, který by zabraňovalo rizikovejm situacím - a ještě mu k tomu jinej pitomec mezi uši nablije bláboly spočívající ve lžích o absolutních právech, to je prostě reálná situace dnešního dne...robo píše:...
Pumpička byla doména venkova a nákupu v Jednotě. Dneska je to cool a echt, osedlá to kdejaká pi*da co si myslí že má na silnici absolutní přednost a právo počínat si jak pi*da, podobně jako "absolutní" právo na přechodu pro chodce a k tomu to projede na kole. Divíte se že jsou motoristi na cyklisty nasraný? Ja ne.
A kutilmile - nelituju tě
Tohle se bude omílat pořád dokola, dokud si lidi neuvědomí jednu věc. Jsou dva druhy jízdy na kole. Projíždím se versus jedu. Tohle je obrovský rozdíl. Kdo se na kole PROJÍŽDÍ, patří na cyklostezku. Ovšem ten, kdo chce na kole JET, tomu je cyklostezka úplně k prdu. Kdo chce na kole jet, PATŘÍ na silnici. Bez ohledu co na to říká zákon. Kdo tomu nerozumí, buď na kole neseděl, nebo se na něm jenom projížděl.EKKAR píše:A to si představ, že na vozovce tam je vyznačenej pumpíčopruh, leč oni po něm nejedou, ale motají se v pruhu pro motorový vozidla.
Tak to prostě je...