Konečně prozření (a taky o dotacích...) !

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#46 Příspěvek od TAKJAN »

Ještě že tyhle starosti nemusím řešit :D
Cust

#47 Příspěvek od Cust »

Celeron píše:Variátor měl už holanďan DAF600 před skoro 70 lety. Měl ho kámoš, párkrát jsem se s ním svezl a chodilo to na to, že byl asi první, velice dobře. Jen to "řadilo" znatelně pomalejc, než jiný auta šaltpákou. :wink:
Fakt? Mě to neřadí! Nemám zadné rychlosti...
EKKAR

#48 Příspěvek od EKKAR »

Variátory mají v drtivý většině takový ty městský 4T prskavky skútry, na větší výkony je to dost mizérie, velký opotřebení třecích ploch na převodu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#49 Příspěvek od Cust »

To nebude úplně pravda, já mám 150 koní.
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Porovnej si počty. To je ta "drtivá většina". Na jedno auto s variátorem připadá 15-20 SKUrvenejch TRpaslíkŮ. A opravdu mezi systémama automatickejch převodovek je variátor nejnáchylnější na opotřebení přenášeným výkonem. Po něm jsou dvouspojky, třetí je hydroměnič s planetovýma převodama. Robotizovaný převodovky s klasickou mechanickou spojkou, byť strojově ovládanou, jsou další v pořadí (hydroměnič je citlivej na výměnu funkční náplně, hlavně na její čistotu). Nejodolnější jsou systémy využívající hybridní technologii elektrickýho přenosu výkonu. Daný pořadí nevyjadřuje porovnání ceny, komfortu ani rozšířenosti - jen odolnost proti opotřebení konstrukce.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Cust

#51 Příspěvek od Cust »

Úplně nerozumím, každopádně osobní zkušenost:
1) DSG 6 rychlostní s 1,9 l Dieslem, nalítáno přes 500 tis km, odešlo 2x turbo, 1x motor, převodovka držela
2) variátor s 2 l benzíňákem bez turba, nalítáno přes 100 tis km a zatím vše ok
ransom

#52 Příspěvek od ransom »

Nissan X-trail, Subaru Forrester a Outback, Toyota RAV4 a Highlander jsou podle Mr. Roomstera městský miniauta...
Outlandera jsem před Vánoci poslal do světa. By fajn, ale už starej a na moje potřeby trochu overkill. Ale tedy benzín v manuálu. Kupoval jsem ho kousek před 300k, a to bych na variátor neměl koule.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#53 Příspěvek od EKKAR »

Skutečná životnost toho kterýho kusu nezáleží na statistice - ale na tom, jak se o něj majitel stará, jestli s ním prasí nebo jak moc šetří na údržbě. Proto píšu "náchylnost k opotřebení" - ne "častá poruchovost". Tvoje odpověď postihuje jen jednu stranu. Ta druhá strana nevychází ze stížností na danej systém. Znám člověka, kterej reklamoval "dé-es-géčko" 3x během prvního roku používání. Co s tím dělal nevím, jen vím, že zhruba po 1/4 roce opakovaně nadával, že "ten křáp je zas se spojkou v servise a že se na to vy..., protože musí čekat, až mu servis dodá náhradní". Auto je služební. Stejnej typ používanej jiným člověkem jezdí už 2 roky jen s povinným předepsaným servisem...
ransom

#54 Příspěvek od ransom »

Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od workhard »

Nějak se mně to nezdá, kupovat si elektromobil v zemi, která je krůček od energetického kolapsu asi nebude dobrý nápad, velebit nabíjení ze solárů je také podivné, kolikpak při -20°C asi dávají, celé to působí jako propaganda.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
feliz_navidad

#56 Příspěvek od feliz_navidad »

workhard píše:...velebit nabíjení ze solárů je také podivné, kolikpak při -20°C asi dávají,...
Výkon panelu při -20°C, správné orientaci a jasné obloze je přibližně o 20% větší než v letním dni.
xsc

#57 Příspěvek od xsc »

Jasně, to Slunce pod úhlem 20-30° ničemu nevadí :-)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od workhard »

Ani šestihodinový sluneční svit.
feliz_navidad

#59 Příspěvek od feliz_navidad »

workhard: Délka slunečního svitu výkon panelu ovlivní jak?

xsc: Jasně, že vadí. Řeč byla o teplotě, ne o úhlu. Ale jo, napsal jsem to blbě, správně mělo být než při letních teplotách.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od workhard »

Řekl bych, že ten o 20% zvýšený výkon trvající hodinu denně Ukrajince moc nevytrhne. Je to totéž, jako 5 GW výkonu instalovaného ve větrnících, že to je reálně desetina, už je jen takový detail.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“