Převodník z optiky na analog

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
salora

Převodník z optiky na analog

#1 Příspěvek od salora »

Chlapi chtěl bych se tady zeptat zda tu někdo má nějakou zkušenost s těmi převodníky optiky na analog který chci použít pro bezdrátové sluchátka jakožto zdá se jedinou možnost aby šli na sebe nezávisle jak vnější repráky TV a současně i bezdrátové sluchátka.
Koupil jsem kdysi na aliku 2 ks z toho jeden šel druhý nešel a jen chrčel koupil jsem tedy nyní další novější provedení ,výsledek stejný jde nejde ,napřed jsem si myslel že je to špatnou volbou nastavení v modu zvuku TV ,omyl nyní jsem zjistil že už jen přepínáním kanálů na TV DVB-T2 některé kanály jdou ok jiné chrčí a nejde tam ani špetka zvuk, zkusil jsem použít napájení přímo z nabíječky mobilu výsledek stejný, nakonec když mi ted přišel ten nový zapojím na TV zvuk a ejha jde ok, říkám si konečně vyřešeno a ve snu mě nenapadlo že změnou kanálu to je vše jinak a vše při starém .Přehodil jsem tedy na satelitní receiver tu optiku včetně USB napájení z Dreambox satelitního receivru a jde ,super říkám si nj po přepnutí na další kanály je to bohužel opět stejné prostě jsou kanály kde je přenos na analog výstup pro vysílací stanici sluchátek ok a z toho další co nejdou a jen chrčí.
Zapojil jsem mé jiné další bezdr, sluch. a to samé v zeleném nevíte kde je zádrhel ?
petrfilipi

#2 Příspěvek od petrfilipi »

Řešilo se to tu nedávno.
Já kupoval před mnoha lety FiiO D03K Taishan
Fungoval výborně jak s TV Samsung, tak i nyní s LG. Separátní ovládání hlasitosti není problém.
Naposledy upravil(a) petrfilipi dne 19 úno 2026, 20:20, celkem upraveno 1 x.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Mám dobré zkušenosti s tímto.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Ten mám taky, taky mi chrčel, dokud jsem výstup TOSlink televize nepřepnul na PCM.
No a těch 12 dB, co tomu na výstupu chyběly do linkové úrovně potřebné pro vstup zesilovače, spravil stereofonní předzesilovač po jednom TUN tranzistoru na kanál. Vyhovuje i pro sluchátkové výstupy mp3 přehrávačů, tak jsem ho do zesilovače vestavěl natrvalo. A při přepnutí zdroje signálu nemusím hýbat s potenciometrem hlasitosti.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“