pprogramování arduina při projektování programátoru pračky

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dzenkyns

pprogramování arduina při projektování programátoru pračky

#1 Příspěvek od dzenkyns »

Ahoj . Hledám nadšence a znalce Arduina . Vykuchal jsem pračku Miele(elektroniku, ovládací panel) a nyní sám a s pomocí netu tvořím nový programátor pračky. docela složitá věc - mám 16 tlačítek , jeden displej, vnitřnosti některé zůstaly. Arduino Mega - zatím vytvářím přípravu -téměř ji mám dokončenou... Rád bych se s někým spojil , komu bych mohl nejdříve stručně popsat kde jsem se zastavil, co obsahuje vytvořený kod, a pomohl mi dokončit bastlení a vytváření nového. je to výzva pro toho , kdo tomu může věnovat čas.... alespoň přečte co nový programátor (arduino) má dělat... Petr.
samec

#2 Příspěvek od samec »

Načo Mega? Veď to je práčka, nie jadrový reaktor. :roll:
misocko

#3 Příspěvek od misocko »

popiš...
teufel

#4 Příspěvek od teufel »

Když někteří používají Raspberry na blikač, tak mi ta Mega nepřijde tak strašná :D
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Programátor pro pračku jsem měl jako písemnou maturu na průmce. Tenkrát na to stačily základní šváby TTL, nejsložitější byly 7493, nic lepšího tenkrát nebylo. Asi 15 pouzder, krokovej automat kterej měl jeden pevnej program na časy a funkce. Teploty byly nastavitelný a hlídaný bimetalovejma termostatama.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Dneska to má různé poyby, různou intenzitu, různou hladinu vody, tak si hraje.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Stále je to jen o tom, co se dá pevně naprogramovat stejně jako domácí pekárna. Dnes má pračka asi 16 programů, ale používají se nakonec jen 2-3 a nastavuje se jen teplota vody a rychlost otáček na ždímání. Obyčejné Arduino to zvládne bez problémů, záleží jen na tom, kdo a jak to naprogramuje. :wink:
HF_Tech

#8 Příspěvek od HF_Tech »

Když už, tak ESP32. Ať má pračka alespoň wifi :lol:
p32

#9 Příspěvek od p32 »

To je pravda, lze to zkombinovat i u toho Arduina, ale jinak jde o to, že to prostě v klidu jde těmito levnými prostředky. Teď ještě vymyslet, jak tam dát kameru, aby přes to wifi na to mohl někdo i koukat, když je prd v TV. :lol:
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Na to nepotřebuješ WiFi ani Arduino. Stačí si před pračku postavit židli a koukat jako většina z nás, co si pořídili na konci sedmdesátek Tatramata nebo něco z Tuzexu. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Valdano

#11 Příspěvek od Valdano »

Jako v té nedávné TV reklamě kde sedí u pračky Lukáš Pavlásek (známý pod přezdívkou Tydýt) a čumí do bubnu pračky. Jde k němu žena a on říká: Zrovna dávají praní... :D
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jezevec »

Co tam zkusit dát třeba tohle?
misocko

#13 Příspěvek od misocko »

On si to chce vyrobiť. Kdo si hraje, nezlobí
Hydrawerk

#14 Příspěvek od Hydrawerk »

jezevec píše:Co tam zkusit dát třeba tohle?
Hele, zajímavý. Bohužel, od roku 2002 jsem zažil jenom samý pračky, kde fatálně odešlo něco jinýho, než programátor...
(Teda je pravdou, že v modelu Tatramat 245 se nám asi pokazil zrovna mechanickej programátor.)
Svépomocně může být těžký dobastlit externí univerzální programátor tak, aby byla zachována nějaká ta voděodolnost.
dzenkyns

#15 Příspěvek od dzenkyns »

Já to mám jako koníček, kdysi jsem podobně vytvořil nový programátor do pračky Ardo - nemuselo být tolik elektroniky - většina vnitřností byla mechanická - prala tři roky s novým programátorem a ovládání.... pračka Miele je jiný level - dnes jsou tyto nové pračky plné elektroniky. Ted jsem ve fázi , kdy dělám přípravu, program bude vlastně posuvný registr. Přiznám se, že Arduino moc neumím. příprava je tedy chování tlačítek, reléové karty, displeje, hladinového spínače, tabulky hladin vody, tabulky otáček ždímání, tabulky teplot atd..... pokud by někoho zajímal můj rozpracovaný sketch ino. mohu ho zaslat - je v něm také hodně komentářů... no a hledám někoho, kdo mi pomůže to dokončit.... zatím to mám vše na "stole" a informace, jak se to má chovat a dělat mám v hlavě a sešitě :)
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“