Emulátor OS Android pro Windows

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hape
Kontaktovat uživatele:

Emulátor OS Android pro Windows

#1 Příspěvek od Hape »

Zdravím,
nemáte tip na neherní emulátor mobilního OS Android pro Windows 10? To co mi nabízí Gemini (BlueStack) je zaměřené na hry, vypadá to jako pouťová atrakce a nemá to češtinu, takže se v tom těžko orientuji. Chtěl bych na PC používat mobilní aplikaci Tapo od TP-Linku pro sledování a ovládání jejich kamer. TP-Link bohužel žádný program pro PC nenabízí a platit kvůli jedné kameře jejich cloud, který je z PC údajně přístupný, nechci. Kameru mám připojenou do 4G mobilní sítě (je v ní SIM karta), takže ONVIF připojení v programu Agent DVR se mi nedaří, protože se nedostanu na její IP adresu.
Gemini mi píše, že mám vyzkoušet ještě emulátor LDPlayer, ale už podle toho "Player" v názvu to bude něco podobného jako ten BlueStack, zaměřené na hráče a normální Android v tom člověk nenajde.
Gemini se ještě zmiňuje o WSA (Windows Subsystem for Android), že je to oficiální součást Win11. To by bylo asi nejjednodušší řešení, jenže já mám Win10 a přejít na Win11 nemůžu, protože nepodporovaný HW (procesor).
josef_novak

#2 Příspěvek od josef_novak »

Hledej Android x86 a potom použij Virtualbox nebo VMware. Pro ulehčení si najdi nějaké instruktážní video např. https://www.youtube.com/watch?v=UzZzRbz1sJc
Hape
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hape »

Dík za tip na Android x86. Ale nakonec asi zůstanu u toho BlueStacku, když už ho mám nainstalovaný.
S pomocí překladače se mi v nastavení podařilo dost omezit ten herní balast a už tolik neobtěžuje. Podařilo se mi nainstalovat aplikaci Tapo a nastavit v BlueStacku, že se Tapo spouští přímo zástupcem na ploše Windows, takže nemusím nejprve spustit BlueStack a dívat se na nabídky mobilních her. Aplikace Tapo v BlueStacku funguje dobře, akorát co mi vadí je, že BlueStack a Android v něm nepodporují češtinu, takže ani aplikace Tapo není česky.
vladodyno

#4 Příspěvek od vladodyno »

Hape píše:BlueStack a Android v něm nepodporují češtinu
Podporuje.
Přílohy
Snímka obrazovky 2026-02-21 102259.png
Snímka obrazovky 2026-02-21 102259.png
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Ještě můžeš zkusit https://www.mumuplayer.com/. Používal jsem také BlueStack, ale tohle je podle mě o dost lepší. Čeština tam jde také nastavit. A není tam reklama.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Software“