Tepelný čerpadlo PZP Opočno

Solární technika, tepelná čerpadla, rekuperace, vzduchotechnika, klimatizace, ohřev TUV... prostě všechno, zač platíme, ačkoli bychom třeba ani nemuseli

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Celeron píše:protože nejsou k sehnání paměti EPROM
Tato veta je dostatocne jasna. Tebe nie?
p32

#17 Příspěvek od p32 »

A co jsi nepochopil na celém tom slovosledu?
...to jsem se ještě od výrobce dozvěděl, že mi určitě brzo klekne regulační elektronika, a že se už nedá opravit, protože nejsou k sehnání paměti EPROM. Tak zrovna tu 27C256 s FW mám už asi 15 let staženou a náhradních 256 a 512 tu mám několik desítek. Tak si napeču novou.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Hóši, nač ten Flame War? :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
houmr

#19 Příspěvek od houmr »

Uvědom si, že ty nejsi běžný zákazník, který chce maximálně jen točit kolečkem teplo-zima a nechce mít problémy.
TČ má 28 let, to znamená, že v tý firmě nejspíše už nebude nikdo, kdo tohle TČ zná, mezi mechahniky určitě nikdo. Takže pro výrobce TČ je bezpečnější, pokud si zaplatíš TČ nové, běžné, u kterého je výrobce schopen garantovat spolehlivost. Oproti tomu opravovat 28 let staré TČ je pro něho potencionální zdroj problémů a nekonečných výjezdů, protože nikdo neví jakou sekvenci poruch ten prvotní zásah odstartuje. A to že ty máš zálohy EPROMek nenznaméná, že je má (a umí vypálit) každý.

Neznamená to, že tento systém obhajuji, jen dokážu pochopit. Važ si toho skutečného odborníka, který si umí poradit, takoví se prakticky najít nedají. A pokud ano, nemají volný termín...
Odpovědět

Zpět na „Energie a energetika v domácnosti“