WD400EFAX - chyba/problém

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ondraN

#16 Příspěvek od ondraN »

S nejvyšší pravděpodobností poškozený T2 translátor. Budou v něm vadné bloky a to je pro normální fungování těchto SMR srá.or konečná. T2 translátor je u SMR disků neskutečné kur.ítko a cesta k bleskové ztrátě dat.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Viem, ze by nemalo. Preto sa pytam, aby bolo jasne, ci tam je skutocne heslo.

V tom pripade ho WDMarvel dokaze odstranit - vraj aj demo verzia (Other->Clear password). Precita ho z RAM a posle prikaz na odomknutie.
ondraN

#18 Příspěvek od ondraN »

To heslo v servisce tam stále i u těchto nových disků je implementované, ale už jsem ho neviděl aktivované celou věčnost.
Možná tam něco nacpal ten NAS, ale jeho zrušení by neměl být problém.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Ked znovu citam prvy prispevok, tak tam vidim "Přesněji tam je stále zapsáno dělení z NASu a nelze s tím nic dělat". To by znamenalo, ze disk je citatelny (minimalne tabulka particii) a teda heslo tam nebude.
warp

#20 Příspěvek od warp »

To údajné heslo hlásí jen Marvel, tudíž tam asi opravdu nebude, ani BIOS desky nic nehlásí. Zatím to odkládám, minimálně týden na to nebudu mít čas.
Pro informaci jsem našel tento přehled technologií HDD (SMR/CMR):
https://www.myblueday.cz/prehled-pevnyc ... mr-vs-cmr/
ondraN

#21 Příspěvek od ondraN »

Ještě je otázka, co ten marvel vidí. Firmware u těchto disků je tak od roku 2017 zamčený. Bez unlocku to posílá jen nějaké základní info a ten SW to může brát jako příznak zamčení HDD. Unlock FW se musí udělat externě (přečíst, odemknout, zapsat mimo). Pak se v tom dá normálně hrabat a různě to modifikovat. Když mi pošleš obsah té Flash (1MB) tak ti to mohu odemknout.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“