táta má doma vrchem plněnou pračku Midea MF100T70B a přestala prát. Stáří je necelý 3 roky a moc toho nenaprala. Předchozí praní bylo normálně dokončeno, ale další nový už nejede. Chování je následující: po odstartování programu se zamknou dvířka a běží odpočet zbývajícího času praní na displeji. Vodu nezačne napouštět. Buben se ani nehne. A to je vše. Čas se odpočítává a nic víc. Jednou to nějak při vypnutí vyhodilo chybu E64, což je chyba invertoru motoru. Zkoušel jsem něco měřit, ale nic zvláštního nenalezeno.
- 230V na cívce elektroventilu vůbec není
- spínací kontakt ve dvířkách funguje
- při foukání do hladinovýho snímače tak nic, při odpojení hodí chybu E33 a jednou to zaplo čerpadlo.
- topná spirála je taky OK
- snímač teploty vody je taky OK
Na DPS jsou 3 relé. 2 malý černý a jedno větší bílý. Při běžícím programu pravidelně cvaká jedno z relé na DPS, frekvence asi odpovídá přepínání směru točení při praní. Když cvakne relé na DPS řízení, tak po chvilce cvakne relé na DPS driveru BLDC motoru bubnu. Jak DPS ovládání, tak DPS driveru motoru jsou zalitý 5mm průsvitným gelem. Nenašel jsem žádný schéma k DPS ovládání a ani k driveru motoru. Motor je řízen asi po sběrnici, na DPS jsou jen popisky (+), (GND), Rx, Tx. Na YT jsem viděl, jak tyhle motory někdo dokáže testovat na stole, ale nikde jsem nenašel žádný zapojení.
Přikládám fotky DPS ovládání a motoru, třeba se s tím někdo potkal a něco ho napadne.
Předem díky za rady