Nabídka cínu Marmot - Bazoš

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

Zvláštně to funguje v GMe. Na eshopu to nemají, ale na prodejně (Praha) mají k dispozici. Chtějí ale nadiktovat IČO.
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

Na Aliexpressu se nějaký olovnatý cín asi najde.
Jestlipak mi toto prodají bez IČO??
https://pajtech.cz/cn-1mm500g-sn60pb40- ... -9182.html
Cynel by měla být dobrá značka. Používám ho v práci.
Ian

#18 Příspěvek od Ian »

Bral jsem teď asi 14 dnů zpět olovnatý cín Kovohutě Příbram na FYFT a ičo nechtěli. Pájí se s ním fakt dobře (opravoval jsem zrovna Teslu 814A a k nerozeznání od toho starého, nízká teplota tání atd).
Ale koukám že zrovna není na skladě...

S olovnatými z Alíku mám zatím špatnou zkušenost, bral jsem už dva různé a jeden horší než druhý, nedá se s tím vůbec dělat - vysoká teplota tání, špatná čistota, vzlínání atd. To nevidělo olovo ani z rychlíku.
Petr603

#19 Příspěvek od Petr603 »

Přesně tak, z Alíku cín rozhodně nebrat! Naprosto nepoužitelný..

A to jsem měl osobně tu čest být obětí dalšího jejich podfucku. U 100g špulky cínu, měla ta samotná špulka cca. 80g a cín jen 20g..
Hydrawerk

#20 Příspěvek od Hydrawerk »

Objednal jsem ten Cín 1mm/500g Sn60Pb40 CYNEL.
Za tři dny byl doma. Přišel na dobírku do pobočky Zásilkovny. Zaplatil jsem až na pobočce. Jsem spokojen. IČO jsem nikam nepsal. (Ale možná ho třeba za rok budou vyžadovat.)
Přílohy
cin02.jpg
cin02.jpg
cin01.jpg
cin01.jpg
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od otakarv »

Já stále používám staré totalitní zásoby olovnatého cínu o Ø 2mm. Moc toho už nepájím takže pohoda ale občas potřebuji pájet miniaturní smd věci a ten Ø 2mm je hodně hrubý proto jsem se rozhodl si pořídit nějaký tenší. Díky tomuto vláknu jsem získal přehled a tak jsem se rozhodl pro FYFT z odkazu Ian. Ten však stále není dostupný tak jsem našel stejný AERODRONE:CZ.
Dneska ráno jsem jej už chtěl zkusit objednat ale ještě jsem se trochu poohlédl po internetu a našel jsem tento s tavidlem MTL 468 MARMOT SHOP.CZ. Mají tam poznámku "Výrobek lze zakoupit pouze s platným IČ (firmy, podnikatelé)" ale řekl jsem si že to vyzkouším a v případě potřeby použiju IČO svého bratrance.
Začal jsem s objednávkou, vyplňoval jsem potřebné údaje, nikde zmínka o vyplnění IČO až mě to najednou přivedlo do platební brány. Tak jsem zaplatil s tím že asi to IČO nepožadují. Na email dorazily potvrzení a najednou email že:

Dobrý den,

už jsme se chystali Vaši objednávku zabalit, ale všimli jsme si, že obsahuje produkty s olovem. Jak asi víte, nová legislativa EU nám dovoluje je prodávat jen pro profesionální použití (na IČO).

Ale žádný strach, máme pro Vás dvě snadné možnosti, jak to vyřešit, abychom mohli balíček co nejdříve poslat na cestu.

1) Nakupuji na firmu (IČO)
Stačí odpovědět na tento e-mail a poslat nám Vaše IČO. Jakmile ho ověříme, hned se pouštíme do balení

2)Chci Vaši bezolovnatou alternativu
Nemáte IČO? Žádný problém. Odpovězte na tento e-mail slovem „VÝMĚNA“ a my Vám olovnaté produkty zdarma vyměníme za naši špičkovou bezolovnatou pájku s bismutem, kterou jsme sami vyvinuli.

Tak jsem jim poslal to IČO a nyní čekám co bude dál.

Doplňuji: Sotva jsem dopsal tento příspěvek a přišel mi od nich email že balíček opouští sklad a že jej předali přepravci. :wink:
feliz_navidad

#22 Příspěvek od feliz_navidad »

Na hůř pájitelné nebo mírně zoxidované povrchy je ještě o něco lepší kovohuťácká Sn60Pb40E s tavidlem F1.
jenicek

#23 Příspěvek od jenicek »

Pokud by někdo chtěl kvalitní pájku ze starých zásob: https://dum.bazos.cz/inzerat/215310045/ ... hnicka.php
Hydrawerk

#24 Příspěvek od Hydrawerk »

Hydrawerk píše: 13 úno 2026, 00:04 Objednal jsem ten Cín 1mm/500g Sn60Pb40 CYNEL.
Za tři dny byl doma. Přišel na dobírku do pobočky Zásilkovny. Zaplatil jsem až na pobočce. Jsem spokojen. IČO jsem nikam nepsal. (Ale možná ho třeba za rok budou vyžadovat.)
No je furt vyprodaný, ale následujících cca 10 let mi to asi bude jedno. Mám 1mm 500g z pajtech.cz a k tomu dalších cca 1mm 400g z GESu z roku snad 2017. Byla to původně 1kg cívka.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“