Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

Minulý týden přestala na sedmičkách a osmičkách fungovat jedna knihovna .dll v AcroRead32. Na Vistách a od desítek výše se ta chyba neprojevuje. Ale to udělala aktualizace Readeru přímo od Adobe. Objevilo se to na všech 6 zbývajících počítačích v práci, na nichž jsou ještě sedmičky a osmičky, u 47 uživatelů ostatních verzí Windows je to v pořádku, od ostatních nemám zprávy.
judeware

#17 Příspěvek od judeware »

Stačilo by připojit k disku adaptér sATA -> USB, což z něj "udělá flešku" a otestovat disk v jiném počítači s M$ O.S. Záleží pak, co na jeho obsah běžný "antivir" (na druhém počítači) řekne. Chování počítače je takové, že je prakticky vyloučeno, aby prohlásil, že nic nenašel.
feliz_navidad

#18 Příspěvek od feliz_navidad »

Trochu mi to připomnělo, pamětníci určitě znají: "This is one half..."
PotPalo

#19 Příspěvek od PotPalo »

Ten exe súbor ktorý sa nedá spustiť sa dá skopírovať? Čo to napíše pri pokuse vytvoriť kópiu?

Zabezpečenie sa zisťuje pravým myšítkom -> vlastnosti -> zabezpečenie. Tam je napísané kto má aké práva k tomu súboru.

Tiež nejaký potrhlý antivir po aktualizácii môže brániť prístupu k súboru.
maxijaroslav

#20 Příspěvek od maxijaroslav »

Uvádím příklad:
Typ povolit (ve všech čtyřech případech)

Obj. zabezpečení: SYSTEM
Přístup: Zobrazovat obsah složky
Zděděno od: Nadřazený objekt

obj. zab.: IIS_IUSRS
Přístup: Zobrazovat obsah složky
Zděděno od: Nadřazený objekt

obj. zab.: Administrators
Přístup . Úplné řízení
Zděděno od: C:\ Program Files (x86)\

Obj. zab,: SYSTEM
Přístup . Úplné řízení
Zděděno od: C:\ Program Files (x86)\

Tohle mi to vypsalo, ale nic moc mi to neříká (nejsem softwerář)
judeware

#21 Příspěvek od judeware »

Podobné projevy se testují i jiným způsobem spouštění objektu (programu). Především je záhodno ověřit, kam vede zástupce onoho (např.) VLC. To jest vlastnosti zástupce a projít jednotlivé záložky. V dalším kroku bych zkusil spuštění pravým a klikem na "Otevřít", chování se může lišit. A pokud se povede rozjet regedit, tak ověřit, co se nachází v \HKEY_CLASSES_ROOT\exefile. Tam jsou definované "události", které se nabízí k sekundárnímu kliku po kliknutí pravým. Klidně si můžu nadefinovat výraz "Zakokrhat", který při spuštění pravým skutečně zakokrhá, pokud je asociovanou akcí výraz (fikce) "C:\Program Files\VLC\Vlc.exe C:\WAVy\zvuk1.wav". Nebo se klidně může spustit Calc, nebo třeba zlomyslný skript. Kdo ví, co tam všechno je.

Zažil jsem počítač, který při dvojkliku (pokusu spustit program zástupcem na ploše) padal. Při kliku pravým (a následné správné sekundární volbě) se program rozjel.

Dalším trikem je vytvoření nového uživatele ("Jarda2"). Pokud se podaří Jardu2 vytvořit, jsou dvě možnosti. Buď budou ony programy v novém účtu psát stejné hlášky, nebo ne.
judeware

#22 Příspěvek od judeware »

IIS_IUSRS je nedůvěryhodný zázev uživatele (má odborníkovi evokovat, že je to "Internet Information Service, Internet Users", neboli vaginovina a výmysl na první pohled). Vytvořený záškodnickou činností.

Chybí tam běžný "Jarda", s právy např. číst, spouštět (z hlavy si to všechno detailně nepamatuju). Nebo skupina Users ("obyčejní"). Power Users, Everyone. Je to někým (něčím) pohnojené.
maxijaroslav

#23 Příspěvek od maxijaroslav »

Celkem chápu že ten název uživatele je pochybný, ale netuším, jak ty uživatele opravit a přidat.
judeware

#24 Příspěvek od judeware »

WIN+R (spustit) -> control.exe (konvenční ovládací panely) -> Uživatelské účty -> Vytvořit nový účet. V každé verzi M$ O.S. se slovíčkaří jinak (aby bylo vidět, že se něco nového udělalo). Založit uživatele nikoli s omezenými právy.
maxijaroslav

#25 Příspěvek od maxijaroslav »

Dobr á, zkusím to.
maxijaroslav

#26 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak tam položku "Vytvořit nový účet nemám". Je tam jenom možnost Provést změny uživatelského účtu anebo založit účet Guest...
judeware

#27 Příspěvek od judeware »

Pokud je aktuálné účet zdegradovaný na omezený (někým, něčím), tak jsou některé volby možná potlačené. To se pak dělá oklikou. Ale na dálku se podobné věci řeší vskutku blbě.

A je-li mezi rezidenty nějaký badware, je čištění uživatelských účtů věc nejistá. Proto doporučuju skenování disku z druhého PC, viz předchozí příspěvky.
maxijaroslav

#28 Příspěvek od maxijaroslav »

To je zlé, protože rozebírat nb a zkoušet připojit disk na jiný počítač...
Na to se už necítím. Zkusím snad někde vyrobit antivir na flešce a skenovat systém z flešky, jestli to půjde.
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Zalohovat data a urobit cistu instalaciu Windows 10.
Kremik

#30 Příspěvek od Kremik »

Kdysi v dobách disket a MS-DOSu se ke mě dostala disketa s virem, který napadal MBR. Nevěděl jsem to a jak na potvoru se to projevilo právě ve chvíli, kdy jsem se hrabal najednou ve 2 nebo 3 počítačích. Najednou přestala pracovat jedna disketa, pak druhá, třetí, čtvrtá, jeden disk, další disk... Trošku jsem si ten vir pomnožil, protože zprvu to vypadalo jako HW problém. Pak už to bylo divný, tak jsem se vzpamatoval a začal přemýšlet, co se to vlastně děje. Nakonec jsem všude ponahrával nový MBR a všechno šlapalo bez závad. Vir jsem si nechal na jedné nebo dvou disketách "na zkoumání", ale k tomu už nikdy nedošlo.
Teda přesněji, už to byla doba nějakejch widlí, myslím, že jsem si zaviroval i disk s 3.11kama, ale já se tehdy hrabal v DOSu. Už tehdy se mi W nelíbily, tak jsem udržoval "netový" a "pracovní" stroj.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“