Světlo s mikrovlným senzorem pohybu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mcmatej

#16 Příspěvek od mcmatej »

Děkuji všem za rady. Dál budu na slepo lepit clonky okolo, dělat takový jako límec. Blbé je, že krycí sklo nedovoluje u kraje límec dost vysoký.

Ještě jsem myslel, než zacloňovat některá místa a pracně hledat ta pravá, jestli by nebylo snažší zakrýt celý senzor nějakou kovovou mřížkou. Zkoušel jsem udělat mřížku cca 5 mm hliníkový proužek a 5 mm mezera a to nefungovalo.

Ještě bych doma našel milimetrové pletivo, za zkoušku nic nedám.
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

V jednom bytě reaguje radarový světlo i na to, když se někde pustí voda - pohyb vody v plastových trubkách. Viděl jsem u jedněch dveří,kde se radar používal jako detektor osoby, aby se mohli otevřít, tak měli šíření mikrovln "definovaný" nějakým trychtýřem z mosaznýho plechu, který fungoval zřejmě jako reflektor.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

To radarový světlo je k vzteku. Mám to nad dveřma garáže. Když jsem ho kupoval, tak jsem chtěl aby nejdál reagovalo v ose ale dodali mě "chodbový" který reaguje do stran a v ose je skoro slepý. Chtěl jsem, aby reagovalo na příjezd auta, což kvůli skutečný směrovosti nechodilo. Navíc se stále rozsvěcovalo při dešti a pokud do toho ještě foukal vítr, svítilo skoro furt. Nakonec jsem mu stáhl citlivost na minimum a radar reaguje jen na výklopný vrata když jedou nahoru. Natáhl jsem čas a když přijedu domů a otevřu dálkou vrata, tak se rozsvítí asi na 1,5 minuty a to mi stačí. Blbý je, že se rozsvítí i při zavírání vrat ale s 5W Ledkou jde o prd.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

To jsi mohl čidlo rovnou vynechat a světlo zapojit na koncák od otevřenejch vrat.
..to bude jen ňákej odpůrek
tomasjedno

#20 Příspěvek od tomasjedno »

Nemluvě o tom, že slušný pohon vrat je touto funkcí vybaven.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Jo jasně, rozmlátit venkovní fasádu a strop v garáži abych se dostal ke koncákům pohonu a vývodu osvětlení. To jsou opravdu rady k nezaplacení. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec

#22 Příspěvek od samec »

Možeš z radarového senzoru vykuchať samotný radar a dobastliť na jeho miesto ESP-01. To môžeš ovládať druhým ESP-01 dobastleným k pohonu vrat, alebo trebárs aj aplikáciou z mobilu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“