Řídký silikon

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
teufel

#16 Příspěvek od teufel »

Mají ho na mall.cz a konektor-kabel.cz.
Asi ho objednám. Dík
JirkaZ

#17 Příspěvek od JirkaZ »

Tak konektor-kabel.cz máš ode mě v odkazu nahoře a Mall jim (nevím proč) jen dělá překupníka...

Jinak pokud si ho pořídíš, tak zdůrazňuju, že je potřeba pracovat fakt rychle a hlavně bezprostředně po vytlačení potřebného množství tubu důkladně zavřít.

Povrchově ten materiál tuhne během desítek vteřin až jednotek minut, zvlášť při vyšší vzdušné vlhkosti...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Hydrawerk

#18 Příspěvek od Hydrawerk »

Ahoj, doporučte mi prosím nějaké nekorozivní bílé, čiré, popř. jiné silikonové lepidlo na fixování součástek na DPS. Asi koupím toto. https://www.gme.cz/v/1503810/dow-cornin ... onovy-tmel
Stačilo by i 30ml. Nemají něco v TME.EU?? Bohužel, nenašel jsem tam nic vhodnýho.
https://www.tme.eu/cz/katalog/chemicke- ... 58/?page=3
Přílohy
DOW CORNING 744.jpg
DOW CORNING 744.jpg
ondraN

#19 Příspěvek od ondraN »

Ten není špatný, ale je opravdu hodně hustý (asi jako normální silikon) a pekelně dlouho schne.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Ano, v TME nemaju nic. Ten Dow corning som mal. Funguje, ale plastove nastavce su nekvalitne a praskaju, nasledne to zasycha az dovnutra tuby. Ak toho potrebujes len malo, tak pocitaj s tym, ze vacsinu vyhodis.

Presiel som na obycajny silikon. Ked kupis neutralny, tak si ziadny rozdiel nevsimnes.
danhard

#21 Příspěvek od danhard »

Používám 100% Pattex 50g, ten zatejká dobře.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“