Vědecká kalkulačka Vector 886185

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Vědecká kalkulačka Vector 886185

#1 Příspěvek od starecd »

Koupil jsem ji před lety ve výprodeji v Kauflandu, párkrát jsem ji měl zapnutou a pak jsem ji uložil a zapomněl na ni.Dnes mi přinesla známá podobnou, že nejede, takže jsem oddekloval a jako napájení jsou 2 knoflíkovky LR1130, baterky už trochu načaté(zase bílý prášek v mezikruží), vyhodil jsem je, vyčistil kontakty a po změření jsem dal nové kalkulačka jede. To samé jsem udělal i se svou, ale ani nové knoflíkovky ji nerozjely,asi je tam naleptáno i něco jiného.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

A kam jsi vyhodil ty baterky? Zlikvidoval jsi je ekologicky nebo nás navádíš ke stejnému zločinu?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to ako kopia Casio.
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

p32 píše:A kam jsi vyhodil ty baterky? Zlikvidoval jsi je ekologicky nebo nás navádíš ke stejnému zločinu?
Ty už plácáš OT hovadiny skutečně ke všemu.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Stejně jako ty, ty jojo, že?
starecd

#6 Příspěvek od starecd »

Poučení: nenechávejte kalkulačku "horenohama" při knoflíkovkách posléze baterky sežerou kontakty.
rampage

#7 Příspěvek od rampage »

Ak vytečú baterie, je jedno či je to na ležáka, na stojáka alebo obesené za gule do prievanu - elektrolyt je zväčša pevného skupenstva.
Do akej miery to poškodí elektroniku závisí vždy od toho, aké množstvo precipituje ven, tzn. kedy sa na vytečené baterie príde, no a v neposlednom rade vzdialenosť od spojov a hlavných súčiastok.
Menšie škody zväčša napáchajú baterie tam, kde je vypinač mechanický, tzn. nie je zapojenie furt v "standby" ktoré ich vyžere do nuly. To ale ani zďaleka neni jediný faktor.
Ingwarr

#8 Příspěvek od Ingwarr »

mam Sharp EL-531A zakupenu v roku 1988 v tuzexe dve baterie su povodne MAXELL LR44 vyrobca HitachiMaxell JAPAN tak je to na baterii takže maju 38 rokov.funguju a este nevytiiekli.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Mám to samé. :wink:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Ingwarr píše:mam Sharp EL-531A zakupenu v roku 1988 v tuzexe dve baterie su povodne MAXELL LR44 vyrobca HitachiMaxell JAPAN tak je to na baterii takže maju 38 rokov.funguju a este nevytiiekli.
Trochu OT. Mi jednou známý dovezl z USA multimetr, tenkrát se u nás běžně neprodávaly pouze analogové, ručičkové a dal mi k němu 4ks alkalických AA batérií (multimetr byl takovými napájený 4x AA) že tyto jsou super s vysokou výdrží. Já je teda v multimetru nechával, byly v něm snad přes 10 let až jednou jsem chtěl multimetr zapnout a on nenaskočil. Tak jsem odšrouboval kryt baterií a zhrozil se neboť z baterií tekla bezbarvá tekutina která se rozlila po plošném spoji. Tenkrát mě nenapadlo hned plošný spoj alespoň opláchnout pod teplou vodou pouze jsem tu tekutinu jak nejlépe jsem věděl vysušil. Dal nové baterie, zapnul a multimetr ukazoval nesmysly. Mám jej odložený a po těch létech si myslím že už se s tím nebude dát nic dělat.
Sejny

#11 Příspěvek od Sejny »

CASIO FX-82MS, koupená kolem roku 2002 a první výměna baterie loni na podzim, AA tužkovka Panasonic :) žádné známky tečení jsem nenašel.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“