Dobrý večer poprosil bych zdejší plénum o radu se síťovým spínačem. Otvor mám 22mm na 19mm a jedná se mi spíš o doporučení kvalitního dvoupolového
spínače s faston konektory. Spínač je pro sluchátkový zesilovač ,čili žádné velké proudy. Může být ,ale ne nutně prosvětlený. Jde mi hlavně o dlouhodobou funkčnost. Ten který jsem vymontoval výrobce promazal nějakým druhem mazadla z kterého se asi po třech letech vypařilo nějaké rozpouštědlo a spínač chodí strašně ztuha a i elektricky nespolehlivě.
Kápni do něj kapku - ALE OPRAVDU JEN JEDNU KAPKU!!!!! - motorovýho oleje v podstatě jakýkoliv viskozitní třídy, já používám zbytky, co zbydou v kanystru po výměně v mým Drobkovi, Shell Helix Ultra nebo Shell Helix H8, SAE 5W-40. Větráky do PC, panty u dveří, dveřní zámky dozický i FAB-ky, výsuvy u šuplat ... Všude stačí kapka-dvě, dávkovaný injekční stříkačkou s upilovanou jehlou. Kápnout, opatrně rozhejbat, zbytky co vylezou setřít papírovou utěrkou. Nedávat na gumu, u který není garantovaná odolnost proti ropným látkám. Ale všechny běžný plasty - silon, polystyren, ABS, polykarbonát, PVC, jejich kopolymery a kompoundy odolávají, polyolefíny jako je polyethylén a polypropylén nutno předem vyzkoušet, ale většinou taky drží. WD-40 je taky dobrej, ale funguje jen omezenou dobu, protože se odpařuje a během 2-3 neděl se všecky zbytky odpařej (je to petrolejová směs, dobře zasákává, ale vysychá). Motorák se neodpařuje skoro vůbec, dokud ho nesetřeš, drží a maže - Shell Helix je namíchanej až do teplot kontaktního povrchu přes 250°C, kdy už sám degraduje - ale spolehlivě maže ještě při nějakejch 140-150°C.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zde jediné místo , kde se mi osvědčil sprej na kontakty . Mám pc a spol přes tu lidlovou zásuvku s vypínačem . Když jem měl podruhý spečený kotakt , kondíky sviňa , tak jsem po demotáži a urvání kontaktu tam potom stříkl ten sprej . Už jsou to skoro 2 roky a při spínání si občas slušně prskne , ale nesvaří se .