A proto ještě jednou něco málo na téma klávesnice (už jsem to tu nakousl víckrát, takže naposledy). Narazil jsem na klasickou Chicony s konečníkem DIN (to se dá odhadnout dle typu na štítku). Měla otřískané plasty, chybělo cca deset hmatníků a nevzdělaný římský spoluovčan jí odstřihl kabel (čím novější, tím méně měděný, což dotyčný samozřejmě nikdy neví).
Čekal jsem MCU Daewoo DMC80C49, což je pozdní, nízkoodběrová mutace onoho elementárního/průkopnického typu. Nebyl tam.

Ovšem když už jsem se zdržel rozebíráním, deska s MCU šla ven (viz foto).
"CIC" C32321AE
CHICONY VER-M
105-08049-130
9450 CT1
Ⓜ © INTEL 1980
Navozuje dojem, že "je to přímo Chicony" (kdo ví, kde se plátkuje i pouzdří). Je to běžné MCU s pamětí 2048B mask ROM, spíše NMOS, odběr okolo 50mA. Prodejci na Aukru o něm v popisech často píší chybně a konkrétně o tomto kusu (na základě písmenek na pouzdře) typický Neználek® bez uzardění obvykle napíše: "výroba Intel v roce 1980".
Už jsem to tu jednou schytal (za kanibalizování téhle generace klaviatur). Ovšem tahle byla vskutku nepěkná. A vytažená deska může ve speciálních případech posloužit i jinde. A vypájený integráč tuplem!!!