Bateriový nůžky, čištění

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Bateriový nůžky, čištění

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem celý odpolko stříhal bateriovejma nůžkama ProCraft na zahradě růže, katalpu a pár dalších klacků. Teda koukal jsem jak puk, že to dokáže cvaknout i 3 cm klacky aniž by to klacek vytlačovalo z čelistí. A to není pevná čelist zubatá. Když si vzpomenu na pakárnu s ručníma nůžkama...
No na konci byly čelisti dost zasviněný smůlou či něčím podobným, co v těch klackách je. Zkusil jsem to umejt acetonem, benzínem, toluenem, petrolejem a ani ťuk. Pomohlo až oškrábání a pak dočištění acetonem.
Nemáte někdo odzkoušenýho něco jinýho lépe fungujícího? Ten sprej na plotostřihy po zasvinění smůlou z tvůjí mi taky nefungoval. Na nůžky jsem ho nezkoušel, nebyl k nalezení.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Milan

#2 Příspěvek od Milan »

Zkus líh - čistím to s tím běžně , stejně jako motorovku s napečenou smůlou.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Zkusil bych WD-40, docela mě překvapilo, co všechno s ním jde dolů. Navíc ty nůžky pak i lehce promaže.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Milan píše:Zkus líh
Vidíš, to mě nenapadlo. Líh se mě třeba proti acetonu vždy zdál slabý rozpouštědlo.
WD40 zrovna nemám, ale můžu zkusit esterovej a minerální olej a taky brzdovku, ty taky fungujou na něco líp než ty klasický rozpouštědla co jsem zkoušel.
Díky za tipy.
Jirka

Hape
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hape »

Podobné téma se tu už probíralo a psal jsem tam, že se mi na čištění řetězové pily od mastnoty a smůly osvědčil prostředek VARIOCLEAN od Stihlu. Na nůžky bude také vhodný.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Milane, nůžky jsem čelistma namočil do technickýho lihu. Po 10 minutách jsem to zkoušel hadrem a jakž takž to šlo ale na čelistech zůstaly fleky kde byla větší vrstva. Vypadá to, že ta smůla, nebo co to je čelisti lehce naleptává. Čelisti jsou magnetický, takže to bude nejspíš nástrojová ocel a ta není na chemii moc odolná, stačí na odmašťenou šáhnout a už je tam naleptanej otisk prstu.
Stříknul jsem na čelisti Konkor na laufy aby byly trochu chráněný.
Jirka

Milan

#7 Příspěvek od Milan »

No, vzhledem k pravděpodobné zemi původu té oceli bych ani nevyloučil, že
ji leptá ten líh... :D .
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“