OT pokračování jsem přesunul jinam.
O SM260/261 i o SP210 se můžeme bavit dál tady, o ostatním
v novém vláknu.
Pokud jde o magnetofon s mechanikou vlastní konstrukce, taky jsem s tím před 55 lety začal a taky skončil. Většinu mechanických dílů jsem tedy už měl pohromadě, elektromagnetické spojky a brzdy mi chodily jedna radost, jen setrvačník (od General Melouchs ČKD Plotiště) pořád nebyl hotový a, když konečně byl, podobal se spíše vačce a vyvážit už vůbec nešel. Pachatel zůstal anonymní, takže otlučení o hlavu se nekonalo.
Mezitím jsem totiž sehnal kompletní mechaniku B42, skříň zvlášť, bez elektroniky. Tu jsem navrhoval a stavěl vlastní. Rám až nadčasově univerzální, mechanika se dá velmi dobře poladit tak, že čistý filc pod unašeči není o nic horší, než třímotorový pohon, časem jsem dokoupil setrvačník pro B43 i s ložiskem, a postupně v tom ještě dvakrát zmodernizoval elektronická střeva.
To už jsem pochopil, že vymýšlet unikátní mechaniku není pro každého, zvlášť, když je na to potřeba poměrně přesné strojní vybavení. A že je efektivnější zadaptovat mechaniku už hotovou.
Taky mám ještě poslední verzi ve skříni, jen jsem to už dlouho nezkoušel zapnout, a na další modernizaci sbírám drzost (odvaha by to byla, kdybych si ještě vzpomněl, do čeho to jdu).