Barevný značení diod Tesla
Moderátor: Moderátoři
- patrikvarga
EKKAR píše:To jsou myšlený ty velkoformátový publikace, občas označovaný jako "Kubicovy vlhký sny" ???
Pleteš si to, žádnej Kubica ale Milan Kubát, v osmdesátkách první a poslední ministr elektrotechnickýho průmyslu. Někteří ho zde možná znají, na ČVUT vedl katedru mikroelektroniky. Porevoluční ministr Kubát byl někdo jinej. To ministerstvo tenkrát založili v domění, aby nám v ČSSR "neujel vlak". Ale jseš o fous mladší, tak to chápu.
A "Kubátovy vlhký sny" se říkalo těm asi pěti bichlím s modrejma deskama.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Stránky z těch "malejch" jsou třeba tyhle katalogový listy:
https://teslakatalog.cz/4KB205A.html
https://teslakatalog.cz/4KB205B.html
https://teslakatalog.cz/4KB205G.html
A kutilmile - nelituju tě
1. Integráče
2. Diskrétka, opto a vakum
3. Pasivní a konstrukční
4. Dovoz RVHP
5. Dodatky a novinky
Pak byl velkej formát A4 plus přidáš cca 4 cm na výšku a šířku. Taky tvrdý modrý desky. Ty nemám, viděl jsem jen dva svazky. Jestli bylo víc, netuším.
Ale jo, ZNAČNĚ DRAHÝ, mohl sis vybrat, jeden díl a nebo basu Plzní. Dnes je to stále v podobným poměru.
V plánovaným hospodářství byla cena danná ještě před sázením.
V Tvý oblíbený zemi to šlo ještě dál, tam se cena stanovila již při projektování plastikářský lisovací formy.
Ono totiž nebylo vůbec jednoduchý jako středoškolák je sehnat - když vyšly, měl jsem ne vždycky zrovna dost oběživa ...Celeron píše:Karle, čumím na to, 30 000 výtisků, první vydání, cena jedničky 64 kaček. Další už psát nebudu.
Ale jo, ZNAČNĚ DRAHÝ, mohl sis vybrat, jeden díl a nebo basu Plzní. Dnes je to stále v podobným poměru.
V Tvý oblíbený zemi to šlo ještě dál, tam se cena stanovila již při projektování plastikářský lisovací formy.
Uvědom si, že tys už v tý době vydělával - sice asi ne desetitisíce, ale měl jsi zdanitelnej příjem. Já byl v tu dobu študák s kapesným když hodně, tak stovku na tejden. Když jsem chtěl víc, musel jsem na nádraží na počtu tahat od vlaků balíky nebo do spěšnin - za 7,50 Kčs na hodinu. O prázdninách dělat k zedníkům přidavače nebo česat jabka. Platový ohodnocení podobný - papírově ti jako ještě ne 18-letýmu nesměli dát víc jak 6,5 hodiny denně. A nesnaž se ze mne udělat milovníka státu, kde už včera sežrali i to, co si měli nechat na zejtra i na pozejtří a aby nechcípli potupně hladem, vydírali všecky svoje sousedy včetně nás ... Tak hluboko jsem skutečně nikdy nekles!Celeron píše:Karle, čumím na to, 30 000 výtisků, první vydání, cena jedničky 64 kaček. Další už psát nebudu.