Sony DDU1611 (LiteOn OEM) - zadrety motor
Moderátor: Moderátoři
Sony DDU1611 (LiteOn OEM) - zadrety motor
Je to brushless s obeznym rotorom. Zospodu kryt na 3 skrutky, pod tym vidiel len koniec osky, asi zalisovany v nejakom kruzku. Pod tym trojuholnikove nieco - ze by to tvorilo puzdro loziska?
Skusim pod ten kruzok kvapnut motorovy olej, asi sa s tym nic ine urobit neda?
Zajištění proti vytažení hřídele bude pravděpodobně na druhé straně motoru než je ta na foto.
Bez oleje by se možná kuličky (trošku) rozhýbaly, kdyby se motor šetrně! zahřál, ovšem i tak je bude potřeba pro následující provoz namazat.
Pripomina mi to magnety z objektivu fotaku PowerShot G3:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 38#1294638
Zlozil som to, "nalisoval" poistny kruzok (pinzetou) a namontoval spodny kryt osky. Tocilo sa to tazko, tak som trochu unasac rukou povytiahol. A zacalo to fungovat.
P.S. Pred demontazou motora som urobil na skrutky znacky a pri ich uvolnovani spocital otacky. Su pod nimi totiz pruziny a ich utiahnutie urcuje polohu motora a teda disku voci mechanike.
V obou případech je to laminát plošně nalepenej na kovovej plech - jedno jestli ocel nebo hnilík. Důvodem je konstrukční pevnost, kdy ten plošňák má za úkol přenášet dlouhodobě nějaký reakční síly motorku - a zároveň se tím dá (částečně) vyřešit odvod tepla.rnbw píše:Dalsie fotky - motor je integrovany na plosaku, ktoreho spodok je plech. Plosaky na hliniku som videl, ale na plechu este nie - napriek tomu, ze sa zjavne minimalne pred 24 rokmi robili.
A kutilmile - nelituju tě