Autokamera se superkapacitorem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Autokamera se superkapacitorem

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Jak dlouho ten superkond udrží v té kameře čas? Týden? Víc? Máte to někdo v autě? Nějak tomu nechci moc věřit.
mikollar

#2 Příspěvek od mikollar »

Je to len na kratku chvilu aby kamera stihla ulozit zaznam pri vypnuti klucika. Ja mam 2 taketo kamery. Cas si vzdy nacitaju z GPS.
misocko

#3 Příspěvek od misocko »

ak ťaha iba RTC tak asi kurňa dlho (RTC su na to optimalizované). Supercap 1F sa bežne použiva aj v priemysle namiesto zalohovacích baterii. Predpokladam že tam zalohujú aj niečo ine ako len zabezpečenie behu času.
BTW, prečo ťa trápi čas? Zapneš napajanie, spoji sa GPS a zrovna čas. Či nemáš taku?
edit: aha, takže primárne tam niesu na udržanie času...
TAKJAN

#4 Příspěvek od TAKJAN »

Právě proto se ptám, protože kameru s tímhle jsem ještě neměl, ani s wifi. Že si to stáhne čas jsem si neuvědomil. Ale stejně už asi mám vybranou s klasickou baterií.
samec

#5 Příspěvek od samec »

TAKJAN píše:Jak dlouho ten superkond udrží...
Prerátaj si Farady na Ampérhodiny, alebo Ampérhodiny na Farady, porovnaj s nejakou batériou a uvidíš, o koľko je to horšie.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Jestli sis vyhlídnul nebo už dokonce koupil nějakou z typů značky VIOFO, tak jsou good, mají pověst jedněch z nejkvalitnějších dash-kamer. Jejich starší typ A119S používám už několik let ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
misocko

#7 Příspěvek od misocko »

TAKJAN píše:Právě proto se ptám, protože kameru s tímhle jsem ještě neměl, ani s wifi. Že si to stáhne čas jsem si neuvědomil. Ale stejně už asi mám vybranou s klasickou baterií.
Wifi nepoužívam, baterka odíde dosť skoro asi kôli vysokej teplote v lete (ak by som si znova vyberal, asi pojdem do supercapu). Ak ti ide len o aktuálny čas, GPS je dosť rýchle. Čo sa týka Wifi , na prenos nahratých videi do mobilu je to hlúposť (pomale). Zásadne vyberam SD kartu a dávam priamo do PC.
Ak si ešte nevybral na 100% , ber niečo čo má aj zadnú kameru. Nekupuj tie za 20-50€ , normalny základ bude niekde nad 200€.
Osobná skúsenosť
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Jo, teprve vybírám. Ale není to jen tak. Nabídka velká (až moc), něco najdu, kouknu na recenze a zase nic. Ale zadní kamera jasně (už mám u stávající) a chci displej.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

A navíc na TyTrubce je pár dash-camerů, co mají nabídku slev 5-15% při uvedení jejich "kódu" při nákupu v í-šopě danejch značek kamer. A nejsou to jen kamery VIOFO.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Na nějakou tu viofo koukám a recenze nic moc https://cerne-skrinky.heureka.cz/viofo- ... /#recenze/
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

Vítěz 2024 a recenze? https://cerne-skrinky.heureka.cz/lamax-t10/#recenze/ Navíc spoustu nákupů na alegru, což je pitomost. A nebo různé podivné obchody. Euroking ap. Hledáno na heuréce.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Jestli se díváš po kamerách do auta, tak si vybírej hlavně podle toho, jestli potom při přehrávání doma na monitoru půjde přečíst RZ auta před tebou vzdálené těch 5-10 metrů (i v noci). Vyžadoval bych to i od druhé kamery vzadu. Jinak to nemá smysl používat.
eleferner

#13 Příspěvek od eleferner »

Ja mam Viofo A129 Pro a superkapacitor funguje jak psal mikollar: slouzi jen k tomu, aby se stihnul dokoncil zapis souboru pri preruseni napajeni. Kameru udrzi v behu maximalne 5 sekund. V jedne kamere uz jsem ho menil, protoze kvuli horku ztratil kapacitu a soubory se poskozovaly.
dj_Paul

#14 Příspěvek od dj_Paul »

jak už jsem tu jednou psal, mám Viofo A129 pro duo. Tak jak jsem ji nainstaloval před pár lety, tak funguje. Mám k ní i hardwire kit pro pevnou instalaci do auta, kdy kamera po vypnutí auta přejde do parkovacího režimu.
Dál jsem dokupoval BT tlačítko a filtry na obě kamery.

Jsem s ní nadmíru spokojený.
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Chtěl bych jen blbou duální, 4k (tam bývá problém s fps), akumulátor, displej, GPS, výstraha radary a adac neurazí. WIFI nepotřebuju. Ale takovýho nic asi není :(
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“