Magnetofon B730 třecí spojka
Moderátor: Moderátoři
Magnetofon B730 třecí spojka
Zkusil jsem ji vykoupat v izopropylu, ale není to ono. Jde nějak rozebrat ta zatracená spojka? Nové obložení mám. Je tam nalisovaný kroužek a nevím, jak jej sundat. Vyměnil bych ten filcový nesmysl. Staré spojky (těch bylo ale opravdu velmi málo) měly na hřídelce dvě segrové podložky, leč v posledních modelech je ten nalisovaný kroužek. Jak na to?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A čo ak to zmačknem/ doškriabem?
Paranoidne som ich vždy pre zákazníkov opravy brúsil na oleji na brúsnom papieri, a na ten môj osobný som sa úplne vyprdol a má odtočené viac ako ktorýkolvek iný ktorý som vŕatil do prevádzky. Nič tomu nieje.
Oprava tej spojky je prakticky nevýhnutnou akciou každého jedného magiča čo mi skončil na stole. Demontáž plastovej remenice, jej zabrúsenie na skle na brúsnom papieri s OTHP olejom ako médium (lacné a dostupné hlavne keď som to v minulosti lial do serva zetoru) a teda aj zaleštenie do 3000 papiera. Čokolvek dalej je zbytočné.
Plsť vymieňam za obyčajnú plsť z kreatívnych potrieb. Občas čierna, občas žltá, občas ružová....v konečnom dôsledku na tom vôbec nezáleží.. Lepím chemoprénom(AVŠAK POZOR, chemoprén musí byť v tenkej vrstve aplikovaný na kladku NIKDY NIE NA PLSŤ. Nesnie sa trecie médium nasať chemoprénom inak trecí moment bude šialene mimo všetkých očakávaných hodnôt a bude to nenastavitelné)
Nasaď na navíjecí unašeč plnou osmnáctku cívku (řekněme že průměr návinu je 174 mm, poloměr je poloviční, takže asi 11,5x menší, než metr), vyjde ti, že na konec pásku pověšenou zátěž 105 - 110 gramů (to je 11,5x víc, než bys potřeboval na metrové páce, takže to odpovídá těm 9,0 - 9,5 mNm) by měl udržet "v luftě", ani nezvedat, ani nespouštět.
Jestli si dobře vzpomínám, tak výpočet momentu jsme měli v souvislosti s rovnováhou na páce ve fyzice tuším v sedmé třídě. Jestli se tím žáci zatěžují dnes, si netroufám ani odhadnout.