Postup oživenia spínaného zdroja po rekonštrukcii
Moderátor: Moderátoři
Postup oživenia spínaného zdroja po rekonštrukcii
Dostal sa mi do rúk switch zdroj ktorý mal v prímare odpalenú usm diodu a spin tranzistory . Ohmicky už nehlási žiadný skrat .
Len teraz by som nerád pri prvom zapnutí a prípadnej chybe prišiel opäť o tranzistory.
Ako ho mám zapnúť prípadne inak skontrolovať či sú ostatné obvody v poriadku ?
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Milos2 píše:Mno toto ozivenie plati v pripade, ze vies preco odisiel tr. Ja bych v kazdom pripade skontroloval zataz. Ten tranzistor len v malo pripadoch odide sam od seba. Treba hladat pricinu a odstranit hlavne tu.
Ja dlhe roky pouzivam stare wataky 1k - k3 aspon 10W podla druhu zdroja.
Pravdepodobne to bolo prepätie počas búrky .
Spávne chápem , pripojiť zdroj na fázu cez 60-100W žiarovku ?
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
rnbw píše:Ano - a radsej menej W ako viac, vzdy zalezi od zdroja. PC zdroje cez 60W ziarovku bezia v pohode napradzno alebo s minimalnou zatazou. Ked mi to takto bezi, tak dalej zdroj testujem pri zatazi uz bez ziarovky.
Tá žiarovka sa ako správa . Pri normálnom chode zdroja by mala pravdepodobne len žhnúť a pri chybe zdroja naplno svietiť ? Alebo je to inak ?