Gramoradio Moderato 1037A, problem v konc. zosilovaci
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Teď se dívám že HC13 je určené jen pro krystalovou VK, pokud to tedy po připojení k zesilovači nehraje, je někde chyba, pravděpodobně v přenosce, ve vlhku rychle odejdou, jak už napsal EKKAR...
Lukas-Peca píše:Teď se dívám že HC13 je určené jen pro krystalovou VK, pokud to tedy po připojení k zesilovači nehraje, je někde chyba, pravděpodobně v přenosce, ve vlhku rychle odejdou, jak už napsal EKKAR...
nebo je pod ramínkem uražená packa,
která šťouchá do zkratovacích kontaktů
a po spuštění grama má odzkratovat signál z vložky . . .
- Přílohy
-
HC13-chasis-zespodu.jpg- (143.86 KiB) Staženo 118 x
dostal jsem Moderato od kolegy z práce, pobývalo nějakou dobu v garáži. Jeden repro trochu chrastil, avšak rozchodil se provozem na rádio. To po vyčištění a prostříkání všech kritických míst běží uspokojivě. Ale gramofon jede slabě na levý kanál. Raménko bylo v hrotech nakřivo usazené, opraveno. Některé drátky v odnímatelné hlavičce k přenosce byly utrhané, taky opraveno. Podezření na přenosku padá, zkoušel jsem ji vyměnit za jinou, projev stejný. Nastoupil multivibrátor. Tak jsem jej použil a zkoušel při různých kmitočtech jak jsou slyšet z leva i prava při přikládání do zdířek v konektoru na raménku - bez znatelného rozdílu. Ještě mě napadá zkusit zapojit pětikolík zezadu na jiný zesilovač.
Podle schématu když rádio hraje dobře a vyváženě na oba kanály, měl by tedy i gramofon. Nemáte s tímto někdo zkušenosti?
Díky, Martin
Nebo tam přímo uchytit standardní magnetodynamiku, vzhledem k šasi tu nejlevnější a přidat předzesilovač. Místa je uvnitř dost a provozně je to vlastně levnější.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: