Focení přímo do PC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

Focení přímo do PC

#1 Příspěvek od bu2520 »

Už několik let se zabývám myšlenkou jak rychle a jednoduše posílat fotky přímo do počítače. O co jde, nafotím si třeba desku plošných spojů a chci si popsat hodnoty na měřících bodech , nebo nějaké info. Ale často se na to vykašlu, protože to vyfotím na mobil a buď to přes mail, nebo kabel nahrnu do PC (BT v pc nemá) . Jenže to je kvůli jedné či dvěma fotkám zdlouhavé než to najdu přesunu. Napadlo mě jestli neexistuje nějaký jednoduchý foťák s BT adaptérem do USB . Výstupy z USB mikroskopu jdou rychle ,ale neumí širší záběr. A asi by mě vadilo tahat kabel. Nenapádá vás něco takového. Jo vím že to je obsolete , ale rád bych aby mi to běželo na W7.
masar

#2 Příspěvek od masar »

A trvalé propojení mobilu s PC přes wi-fi také nemůžeš použít? Např. MyPhoneExplorer?
:wink:
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

fotky google nebo jakejkoliv cloud?
vyfotím fotku a za pár vteřin ji mám otevřenou na PC
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

On je tam problém, prohrabovat se v kupě fotek, mě by se libil okamžitý přenos jednoho snímku, prostě něco jako USB kamera
masar

#5 Příspěvek od masar »

Také můžeš mít v mobilu dlna, http...server na domácí wi-fi síti a přistupovat na něj prohlížečem v PC. A když si po přečtení snímku po sobě uklidíš, nebudeš tam mít ani bordel.
Nakonec i v mobilu můžeš mít aplikaci webkamery a v pc používat třeba "printscreen"...
:wink:
HF_Tech

#6 Příspěvek od HF_Tech »

Hledej soft DigiCamControl.
Mám takhle z foťaku mikroskop a ukládání snímků mám na pedál :)
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

To vypadá zajímavě, trochu mě vadí potřeba kabelu, asi by šel použít i jednoduchý xploview.
samec

#8 Příspěvek od samec »

bu2520 píše:...prohrabovat se v kupě fotek,...
Nastav si zobrazenie podľa dátumu a najnovší snímok budeš mať vždy prvý na vrchu.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Používám komunikační program Rakuten Viber - je to v podstatě "kecálek" stejnýho typu jako "wocass" nebo "mesendžr", akorát že má v "seznamu kontaktů" položku "Moje poznámky". A protože umožňuje nejen posílat vobrázky z galérie nebo alba (v mobilu), ale i přímo do zprávy fotit, udělám si takhle přímo fotku ve Viberu a "pošlu ji sám sobě". Mobil je trvale doma "pověšenej" na wifině, data jsou jen "na venek" = mimo dosah domácí sítě. A protože ve svým PC mám i nainstalovanej "Viber PC-klient", během vteřin mám fotku z mobilu k dispozici i v příslušným dialogovým Wokně - odkud ji "drag&drop" hlodafcem přesunu kam potřebuju a dál s ní pracuju jako s jiným vobrázkem ... Nevýhoda je, že Viber ty fotky nezrušitelně komprimuje, takže do PC nedojdou v plným rozlišení foťáku šmátlofouna. Ale pro orientaci to stačí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Vyfotím, přes WA pošlu sám sobě, na PC ve WA otevřu.
matahari

#11 Příspěvek od matahari »

Komunikátory kvalitu fotek sníží.
Ve Win11 je bezdrátové propojení s telefonem funkční na úrovni fotek, zpráv, volání atd.
Přílohy
win-tel2.jpg
win-tel2.jpg
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Nezhorší, perfektní snímky.
matahari

#13 Příspěvek od matahari »

I když je ve WA nastavena HD kvalita (nejvyšší místo standardní), tak originální fotka 3072x4096 o velikosti 8,21 MB je odeslaná jako 1200x1600 s velikostí 67,39 kB. Logicky šetří místem, takže to chce trochu soudnosti, než napsat takový blábol.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Je rozdíl, pokud si vyfotím z půl metru rukou s telefonem prostrčenou kamsi za roh nějakou desku nebo zadní stranu přístroje - a když vyfotím panoramatickej pohled z wokna na kilometr vzdálenou krajinu - a z obou fotek pak budu dolovat detaily. Samozřejmě že ta krajina mi po komprimaci pro přenos kecálkem vyjde jak fotka ve formátu VGA. Ale s tím musím počítat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

bu2520 píše:...jestli neexistuje nějaký jednoduchý foťák s BT adaptérem do USB . Výstupy z USB mikroskopu jdou rychle ,ale neumí širší záběr. A asi by mě vadilo tahat kabel. Nenapádá vás něco takového. Jo vím že to je obsolete , ale rád bych aby mi to běželo na W7.
Na W7 mi fungoval Panasonic Lumix DMC-TZ57 přes wifi, tu má, dokonce se dal nastavit pomocí mobilu přes zobrazovaný QR-kód. Wifi router mám, takže poslat fotky do počítače, nebo na Google fotky, nebyl problém. Bohužel s novějšími verzemi Windows ani Androidu, se mi ho nepovedlo na síti najít.
A, jak píše dj_Paul: na Google fotkách se obrázek přenese v plném rozlišení a na hlavní stránce se zobrazí hned navrchu, takže nemusíš nic přehrabovat. Shift+D ho stáhne. Někdy se objeví do zlomku minuty, někdy za celou. Ale v plném rozlišení zůstane, dokud mu nenařídíš archivaci (při ní se rozměr snímku zmenší tak, aby nejdelší strana měla 2000 px, obrázky menší to nechá tak).
Odpovědět

Zpět na „Poradna“